Gençler, Şehidini Anlatmak İçin Yarışacak

Şehit Polis Fethi Sekin'in anısını yaşatmak için düzenlenen kompozisyon yarışması başlıyor. Türkiye genelindeki lise öğrencileri, "Benim için Fethi Sekin demek" temalı yazılarıyla kahraman polisin fedakarlıklarını anlatacak

Gündem 11.12.2023 14:08:17 0
Gençler, Şehidini Anlatmak İçin Yarışacak

İzmir Adliyesi önünde 6 yıl önce gerçekleşen terör saldırısında kahramanlık göstererek birçok insanın hayatını kurtaran Şehit Polis Fethi Sekin için Türkiye genelinde özel bir proje hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığı, Elazığ Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği projenin merkezinde, 81 ildeki lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışması bulunuyor.

Elazığ'ın Baskil ilçesindeki Kaymakamlık tarafından başlatılan bu özel proje kapsamında, gençler "Benim için Fethi Sekin demek" temalı kompozisyonlar yazacaklar. 

Şehit Polis Fethi Sekin'in kahramanlığını, fedakarlıklarını ve vatan sevgisini anlatan öğrenci yazıları, her ilde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek. 

Her ilde birinci seçilen kompozisyonlar, "Benim için Fethi Sekin demek" adlı bir kitapta bir araya getirilerek tüm Türkiye ile buluşturulacak.

Projenin amacı, gençlerin kahraman Şehit Fethi Sekin'in aziz hatırasını yaşatarak, onun özverili ruhunu genç nesillere aktarmak. 

Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, projenin temel hedefinin, gençlerin ülkenin bağımsızlık ve geleceği için gösterilen kahramanlıkları daha yakından tanımalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere, Şehit Fethi Sekin'in kabri başında düzenlenecek anma töreninde ödüller verilecek. 

Yarışma 27 Aralık'ta sona erecek ve bir araya getirilecek kitap, gençlerin ve tüm vatandaşların kahramanlık ve fedakarlık öykülerini hatırlamalarına katkı sağlayacak.

#FethiSekin #Kahramanlık #Gençlik #KompozisyonYarışması #Türkiye


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °