Güreşçilere Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

Sporcu Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen eğitimlerle güreşçiler afetlere karşı bilinçlendi.

Spor 7.03.2024 13:01:54 0
Güreşçilere Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan Sporcu Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinde düzenlenen eğitimlerde, Dünya, Avrupa ve Türkiye'de derece elde etmiş güreşçilere afet farkındalık eğitimi, yangın ve tahliye tatbikatı ve deprem anı eğitimi verildi. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde güreşçilere afetlerle başa çıkma konusunda bilinçli ve hazırlıklı olma bilgileri aktarıldı.

AFAD uzmanları, afetlerin türleri, oluşum nedenleri ve etkileri hakkında güreşçilere bilgi verirken, afet durumlarında yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler uygulamalı olarak gösterildi.

Sporcu Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinde olası bir yangın senaryosu canlandırılarak, güreşçilere yangın ve tahliye tatbikatı uygulamalı olarak öğretildi. 

Deprem anında doğru davranışların nasıl olması gerektiği de uygulamalı olarak gösterilirken, güreşçilere "çök-kapan-tutun" hareketini yapmaları ve güvenli bir pozisyonda beklemeleri öğretildi.

Eğitimlerin ardından AFAD uzmanları, güreşçilerin afet ve acil durumlarla ilgili sorularını yanıtladı. 

#Afyonkarahisar #Güreş #AfetFarkındalık #AFAD #TahliyeTatbikatı #DepremEğitimi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °