Hac, umre ve diğer seyahatler için vize kolaylığı geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki vize kolaylığının umre, hac ve diğer seyahatler için ciddi bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

Gündem 19.10.2023 10:55:50 0
Hac, umre ve diğer seyahatler için vize kolaylığı geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ve beraberindeki heyetle görüşmek üzere Bakanlık'ta bir araya geldi. 

Görüşmede, iki ülkenin ilişkilerini daha da güçlendirmek ve vize konularını ele almak amaçlandı.

Bakan Uraloğlu, görüşme sırasında iki ülkenin daha yakın işbirliği yapması gerektiğini vurgulayarak, özellikle umre, hac ve diğer seyahatler için elektronik vize uygulamasının önemini vurguladı.

Uraloğlu, "Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki elektronik vize uygulaması, seyahatlerde büyük bir kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ise, Türkiye'nin elektronik vize uygulamasına dahil olduğunu belirterek, bu uygulamanın Türk vatandaşlarına büyük avantajlar sunacağını ifade etti. 

Er-Rabia, elektronik vize ile Türk vatandaşlarının hızlı bir şekilde vize alabileceklerini ve Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerini ziyaret edebileceklerini açıkladı. 

Ayrıca, Suudi Arabistan'ın Türkiye ile turizm ve diğer alanlarda işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Görüşmede ayrıca, İstanbul Havalimanı'ndan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının Suudi Arabistan'daki havalimanlarında prosedürlere tabi tutulmadan otellerine ulaşmalarını sağlayan 

"Mekke Yolu" projesinin 2024 yılında devam etmesi ve sivil havacılık ile demiryolu taşımacılığı konularında iş birliklerinin geliştirilmesi de ele alındı. 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı er-Rabia, görüşmenin sonunda Togg markalı otomobillerin Suudi Arabistan'da da tanıtılmasını istedi.

#Hac #Umre #Vize #görüşme #imza #ulaştırma #bakan


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °