Hat Değişikliği, Yaz Spor Okulları ve GastroAfyon Festivali Gündemde

Hat Değişikliği, Yaz Spor Okulları ve GastroAfyon Festivali Gündemde

Gündem 6.07.2023 10:28:00 0
Hat Değişikliği, Yaz Spor Okulları ve GastroAfyon Festivali Gündemde

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Zeybek'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlandı. 

Toplantıda, hat değişikliği yapılan hat sahiplerinden kalan dört taksitin süresinin uzatılması talebi hakkındaki Plan Bütçe Komisyon Raporu kabul edildi.

Başkan Mehmet Zeybek, toplantıya geçmeden önce Haziran ayında yapılan belediye hizmetleri ve yatırımları hakkında meclisi bilgilendirdi. 

Ayrıca, Afyonkarahisar'dan geçen araç sayısının 1 milyondan fazla olduğunu belirtti ve bu durumun şehir ekonomisine önemli bir katkı sağladığını vurguladı. 

Başkan Zeybek, ayrıca yaz spor okulları ve bilgi evlerinde düzenlenen kurslara da dikkat çekti.

Belediye Başkanı, Baba Çocuk Kampı etkinliği hakkında da bilgi verdi ve geçen yıl düzenlenen kampa yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. 

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan kampta şehir dışından 100'ün üzerinde katılımcının olacağını belirtti. 

Ayrıca, Dünya Motokros Şampiyonası'nın 6.'sının Afyonkarahisar'da düzenleneceğini ve 4 günlük süre içinde 300 bin kişiyi ağırlamayı planladıklarını söyledi.

Başkan Zeybek ayrıca belediyenin yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarına değindi. Havaların ısınmasıyla birlikte bu çalışmalara hız verdiklerini ve şehir merkezi ile farklı mahallelerde çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Toplantıda gençleri spora teşvik etmek amacıyla 3x3 basketbol turnuvası düzenlenmesi ve GastroAfyon Lezzet Festivali'nin beşinci kez düzenlenmesi konuları da oy birliğiyle kabul edildi.

Son olarak, 29-30 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında 5. Uluslararası GastroAfyon Lezzet Festivali'nin düzenlenmesi için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e yetki verilmesi ve ilgili protokollerin yapılması kararı alındı.

Beyaz Belge 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °