Hep birlikte "Andımız"ı okudular ve eğitim masraflarını protesto ettiler

İYİ Parti, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında, ekonomik krizin neden olduğu eğitim masraflarındaki baskıyı ve Andımız'ın okullarda okunmamasını protesto etmek üzere 81 İl Başkanlığı tarafından ortak açıklama yaptı

Gündem 11.09.2023 13:46:10 0
Hep birlikte

İYİ Parti, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında, ekonomik krizin neden olduğu eğitim masrafları ve Andımız'ın okullarda yasaklanmasına karşı bir protesto düzenledi. 

81 İl Başkanlığı tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirilen etkinlikte, parti, eğitimdeki sorunları ele alarak çözüm önerilerini kamuoyuna sundu. 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basın açıklamasında çeşitli eğitim konularına değindi ve eğitim sisteminin güncel sorunlarını eleştirdi. 

Bu açıklama, Türkiye'deki eğitim politikaları ve uygulamaları hakkında önemli bir tartışma başlatmayı amaçlıyor.

İYİ Parti, Türkiye'deki eğitim sisteminin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm önerilerini dile getirmek amacıyla yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında 81 ilde ortak bir basın açıklaması düzenledi. 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi:

"2023-24 Eğitim Öğretim Yılı, bugün çalan ilk ders zili ile başladı. Eğitim politikalarını önceleyen ve Cumhuriyet değerlerimizi, ülkemizin bekası için her daim içselleştiren İYİ Parti mensupları olarak, bugün tıpkı burada olduğu gibi 81 ilimizde eş zamanlı olarak sahalardayız, alanlardayız, karşınızdayız."

Mısırlıoğlu, Türkiye'deki eğitim sisteminin sorunlarına değinerek, "Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması her zaman olduğu gibi öncelikli talebimizdir. 

Çocuklarımızın, 'Ne mutlu Türk'üm diyene!' diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin, kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır." dedi.

Andımız'ın yasaklanmasına da değinen Mısırlıoğlu, "Yargı kararına rağmen keyfi bir uygulama ile Andımız’ın yasaklanması dahi Milli Eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur. 

Türk Eğitim Sistemi’nde; Atatürk ilke ve devrimleri esas olmalı, milli ve manevi hassasiyetler korunup kollanmalı, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine uyumlu politikalar üretilmelidir." şeklinde konuştu.

İYİ Parti, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, eğitim masrafları ve Andımız'ın okullarda yasaklanmasına karşı protesto etmek amacıyla 81 ilde ortak bir basın açıklaması düzenledi. 

Parti, eğitimdeki sorunların çözümü için fırsat eşitliği, Atatürk ilke ve devrimlerine uygun politikalar, milli ve manevi değerlerin korunması gibi önerilerde bulundu. 

#Afyonkarahisar #Eğitim #İYİParti #Açıklama #Öğretim #Öğrenci #Andımız


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °