iAfyonkarahisar'da kutlamalar çelenk sunumu ile başladı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğindeki il protokolü, Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü anlamlı bir şekilde selamladı

Gündem 28.10.2023 17:00:00 0
iAfyonkarahisar

Afyonkarahisar, Milli Mücadelenin önemli merkezlerinden biri olarak Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve zaferin şehri olarak anılmaktadır. 

Bu anlamlı tarih, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde bir kez daha coşku ve gurur ile kutlandı. 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğindeki il protokolü, Kocatepe Parkı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirerek bu özel günde Atatürk ve Cumhuriyeti anımsadı.

Törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, askeri erkân, bölge ve il müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yiğitbaşı, törenin başlamadan önce protokol üyeleri ve öğrencilere hoş geldiniz diyerek Cumhuriyet bayramlarını kutladı. 

Ardından Atatürk Anıtı'na Valilik çelengini sundu. Garnizon Komutanlığı çelengi Tuğgeneral Numan Yöner ve Belediye Başkanlığı çelengi Başkan Mehmet Zeybek tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatan için şehit olanlar ve gazilerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 

#Afyonkarahisar #Cumhuriyet100Yıl #AtatürkAnıtı #ÇelenkSunma #CumhuriyetKutlaması #Cumhuriyetin100Yılı #MilliMücadele #Gurur #Coşku #CumhuriyetBayramı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °