İkinci Dönem Ortak Yazılı Sınavları İçin Tablolar Yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığı, il, ilçe ve okul genelinde gerçekleştirilecek olan ikinci dönem ortak yazılı sınavları öncesinde il sınıf/alan zümrelerince hazırlanacak konu soru dağılım tablolarına örnek olacak tabloları yayımladı

Gündem 5.02.2024 11:13:47 0
İkinci Dönem Ortak Yazılı Sınavları İçin Tablolar Yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023'te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği çerçevesinde, ikinci dönemde yapılacak ortak yazılı sınavlar için konu soru dağılım tablolarını yayımladı. 

İl, ilçe ve okul genelinde uygulanacak sınavlarda, il sınıf/alan zümreleri tarafından oluşturulacak bu tablolar, öğrencilere sınavda karşılaşacakları soru dağılımını göstermesi açısından önem taşıyor.

İkinci dönem başında il sınıf/alan zümreleri, Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü'nün görüşleri doğrultusunda konu soru dağılım tablolarını hazırlayacak. 

Bu tablolar, temel eğitim ve orta öğretimdeki farklı branş ve düzeylerde örnek teşkil edecek şekilde yayımlandı.

Öğretmenler, yayımlanan örnek konu soru dağılım tablolarını temel alarak kendi tablolarını oluşturacaklar. 

Birinci dönemde olduğu gibi, ikinci dönemde de okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar için bu tabloların kullanılması planlanıyor.

Öğrenciler, sınavlara hazırlık sürecinde https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden yayımlanan örnek senaryolara yönelik soru örnekleri ve çözümlerine erişebilirler.

Konu soru dağılım tablolarına ulaşmak için tıklayınız.

#Eğitim #OrtakYazılıSınav #SınavHazırlığı #MilliEğitimBakanlığı #ÖlçmeDeğerlendirme #EğitimHaberleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °