İl Müdürü Kasapoğlu, Down Sendromlu Gençlerle Buluştu

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Down Sendromlu gençlerle bir araya gelerek sporun önemini vurguladı.

Gündem 23.03.2024 11:26:43 0
İl Müdürü Kasapoğlu, Down Sendromlu Gençlerle Buluştu

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü'nü kutlamak ve desteklemek amacıyla Ömer Halis Demir Parkı'nda antrenman yapan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.

Sporun Önemi Vurgulandı

Kasapoğlu, parkta düzenlenen etkinlikte, Down Sendromlu gençlerle yakından ilgilenerek onların sporla olan ilişkisine destek verdi. 

Gençlerle samimi bir ortamda sohbet eden Kasapoğlu, spor yapmanın önemini vurgulayarak, fiziksel aktivitenin sağlık ve mutluluk için ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Topluma Entegrasyon ve Yetenek Gelişimi İçin Sporun Rolü

Açıklamalarında, Down Sendromlu gençlerin topluma entegrasyonu ve kendilerini ifade etme yeteneklerinin gelişmesi için sporun önemine değinen Kasapoğlu, sporun sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal ve sosyal yönden de faydalarını vurguladı.

Farkındalık Oluşturma ve Yetenek Keşfi

Kasapoğlu ayrıca, bu tür etkinliklerin, toplumda farkındalık oluşturmanın yanı sıra, Down Sendromlu bireylerin kendilerine güvenlerini artırmalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıdığını ifade etti.

#DownSendromu #FarkındalıkGünü #SporunGücü #ToplumaEntegrasyon #YetenekGelişimi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °