İscehisarlı Gençler, Son Görev İçin Bir Araya Geldi

İscehisar Belediye Cenaze Hizmetleri, Faruk Öksüz İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencilerine cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemleri konusunda eğitim verdi.

Gündem 20.01.2024 10:26:18 0
İscehisarlı Gençler, Son Görev İçin Bir Araya Geldi

Afyonkarahisar İli İscehisar İlçesi'nde, Faruk Öksüz İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencilerine, İlçe Müftülük İmamı Ferhat Kelem ve Belediye Cenaze Hizmetleri Müdürü İbrahim Oruç tarafından 

cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemleri anlatıldı. İscehisar Belediye Cenaze aracında gerçekleşen uygulamalı eğitimde, öğrencilere bulunan ekipmanlar tanıtılarak,

gönüllü bir öğrenci üzerinde temsili olarak yıkama ve kefenleme süreçleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

İbrahim Oruç, öğrencilere İslam dininde cenazelerin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, İslami usullere göre vefat eden kişilerin yıkanma ve defin işlemlerinin önemine dikkat çekti. 

Faruk Öksüz İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencilerine bu bilgilerin aktarılmasının, öğretide önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ise, "İscehisar Belediyesi olarak, eğitim ve öğretimde okullarımıza ve öğrencilerimize her alanda destek vermekten mutluluk duyuyoruz. 

Öğrencilere faydalı olmaktan da son derece mutluyuz. Bilgi her şeydir." şeklinde konuştu.

#İscehisar #Eğitim #Cenazeİşlemleri #ÖğrencilereEğitim #İslamDini #FarukÖksüzİmamHatipLisesi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: İscehisarlı Gençler Görev Araya Geldi
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °