"İsraf bitmeli, tasarruf tedbirleri alınmalı"

"İsraf bitmeli, tasarruf tedbirleri alınmalı"

Gündem 18.07.2023 13:28:24 0

Afyonkarahisar Yeni Sendika İl Temsilcisi Osman Aktaş, son günlerde yapılan zamlara ve vergi artışlarına tepki göstererek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına bir açıklama yaptı. 

Aktaş, açıklamasında birkaç hafta önce memura verilen maaş zamlarının düşük olduğunu ancak mal ve hizmetlere ilişkin yapılan astronomik artışların çalışanları doğrudan etkileyeceğini belirtti.

Yüksek enflasyon nedeniyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gelir-gider dengesinin alt üst olduğunu ve emeklerinin değersizleştiğini ifade eden Aktaş, KDV oranlarına yapılan zamlar ve yüksek vergi ve harç artışlarından memnuniyetsizliklerini dile getirdi. 

Ayrıca, akaryakıta yapılan ÖTV artışının ve dolaylı vergilerdeki yüksek artışların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alım gücünü zayıflattığını belirtti.

Aktaş, bütçe açıklarının KDV, ÖTV ve harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan astronomik artışlarla karşılanmaya çalışılmasının mal ve hizmetlerde yüksek zamlara neden olduğuna dikkat çekti. 

Memur maaşlarına getirilmesi beklenen ancak beklentiyi karşılayamayan zamların, vergi artışları nedeniyle birkaç gün içinde eriyip gittiğini vurguladı.

Açıklamasında kamuoyunda üst düzey bürokratlara ve gösterişli masraflara dikkat çeken Aktaş, kamuda israfın bitirilmesi, tasarruf tedbirlerinin alınması ve üretim seferberliği başlatılmasını talep etti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının fedakarlıkla görev yaptığını ve üretimde katkı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Aktaş, ülkede sorumluluk alınarak üretim kapasitesinin genişletilmesi ve kamu hizmetlerinde israfın sonlandırılması gerektiğini belirterek, bütçe açıklarının milletin cebine yüklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °