Jandarma'dan tarımla ilgili özel eğitim

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Emirdağ İlçesi Yenikapı köyünde 30 traktör ve pat pat sürücüsüne yönelik güvenli kullanım eğitimi düzenledi

Gündem 10.11.2023 10:44:47 0
Jandarma

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Emirdağ İlçesi Yenikapı köyünde traktör ve pat pat kullanan 30 sürücü ve yayaya yönelik "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı" eğitimi düzenledi. 

Eğitim, 9 Kasım 2023 tarihinde 18:00-20:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Eğitimde, traktör arkasına çoklu römork takımının trafik güvenliğini tehlikeye sokabileceği, araçlara reflektör takmanın önemi, tarım araçlarının güvenli kullanımı, pat patların tarım aracı olarak kullanımı ve amaçlarına uygun kullanımı, 

ROPS demiri ve koruma çerçevesinin önemi, kask ve emniyet kemeri kullanımının kazalarda hayat kurtardığı, yayaların yaya geçitlerinde öncelikli olduğu, reflektif yelek kullanımının önemi gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Eğitime katılan sürücülere 30 adet reflektif yelek ve 20 adet reflektör hediye edilerek, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, trafik kazalarının önlenmesine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimlerinin artarak devam edeceğini belirttiler. 

Trafik güvenliği konusunda sürücülerin ve yayaların daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla benzer eğitimlerin devam edeceği vurgulandı.

#TrafikGüvenliği #TarımAraçları #AfyonkarahisarJandarma #GüvenliSürüş #Eğitim #ReflektifYelek #ROPS #KaskVeKemer #TrafikBilinçlendirme #PatPat #Traktör #Emirdağ #Afyonkarahisar #YolGüvenliği


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °