Kamu Spor Oyunları başvuruları başladı

Kamu Spor Oyunları'nın amacı kamu kurumları arasındaki iş birliğini artırmak, insanların bedensel ve ruhsal sağlıklarına katkı sağlamak ve spor alışkanlığı kazandırmak için düzenleniyor

Gündem 15.09.2023 10:33:38 0
Kamu Spor Oyunları başvuruları başladı

Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilecek 'Kamu Spor Oyunları' heyecanı başlıyor. 

Bu organizasyon, voleybol, basketbol ve masa tenisi spor dallarında kamu kurumlarının katılımını teşvik ederek, kurumlar arası iş birliğini artırmayı ve insanların bedensel ve ruhsal sağlıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. 

Aynı zamanda, spor alışkanlığı kazandırmak ve vatandaşları daha sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik etmek de organizasyonun temel hedefleri arasında bulunuyor.

'Kamu Spor Oyunları'na katılmak isteyen ekipler, başvurularını 18-25 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü resmi web sitesi veya e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Organizasyon, 2-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

İllerinde birinci olan takımlar, bölge müsabakasına katılmak için hak kazanacaklar. 

Bölge müsabakalarını başarıyla tamamlayan takımlar ise Türkiye Şampiyonası'nda yarışma şansı elde edecekler.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, organizasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenleyeceğimiz Kamu Spor Oyunları'nın amacı kamu kurumları arasındaki iş birliğini artırmak, insanların bedensel ve ruhsal sağlıklarına katkı sağlamak ve spor alışkanlığı kazandırmak. 

Bu organizasyonun diğer bir hedefi de vatandaşlarımızı spora teşvik ederek sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine katkıda bulunmak. 

İnşallah bu organizasyonun amacına ulaşması ve vatandaşlarımızın spora teşvik edilmesine vesile olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen ve Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, 'Kamu Spor Oyunları' organizasyon komitesi ile birlikte koordinasyon toplantısı düzenlediler. 

Toplantıda, organizasyonun detayları ve planlaması üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

#Afyonkarahisar #Türkiye #Kamu #Spor #Oyun #GSB


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °