Karataş: Afyon’da 30 bin hane yardıma muhtaç

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş Gün FM’e konuk oldu. Karataş programda, “Başka bir Afyonkarahisar mümkün. Emeklinin durumu Türkiye gibi. 30 bin hane yani 100 bin kişi yardıma muhtaç” dedi.

Gündem 23.03.2024 11:27:45 0
Karataş: Afyon’da 30 bin hane yardıma muhtaç

Vatandaşın Afyonkarahisar’da yeni bir siyaset anlayışının oluşmasını istediğini kaydeden Karataş, “Bu yeni siyaset anlayışının adı Saadet Partisi’dir. Başka bir Afyonkarahisar mümkün. 

Vatandaşlarımız bize gerçekten hizmet edecek, derdimizi dinleyecek yöneticileri istiyoruz diyorlar. Biz de onlarla buluşmaya, yanlarında olmaya ve projelerimizi anlatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Bugün en büyük sıkıntıyı emeklilerimiz çekiyor” diyen Karataş, “Çalışmamız esnasında bir emeklimiz, ‘Emekliyim ama çalışmıyorum’ dedi. Zaten çalışmaması gerekmiyor mu? 

Bugün emeklimizin birçoğu çalışıyor. Emeklinin durumu, Türkiye’nin durumu gibi. Ak Parti iktidarı halkın her kesimi gibi emeklileri de yoksul bıraktı. 

Afyon merkezde 30 bin haneye sosyal yardım yapılıyor. Biz insanların sosyal yardıma mahkum olmalarını istemiyoruz. Biz aileye, insana, gençliğe değer veren bir anlayışın fertleriyiz. 

Ben tüm yaşamımı sokaklarında geçirdiğim Afyonuma hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

Gençleri en iyi ben anlarım

“Biz AFJET’ten huzur hakkı almayacağız” diyen Karataş, “Partizanlık yapmadan herkesin belediyeden hizmet almasını sağlayacağız. Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. 

Gençlerin dilinden en iyi ben anlarım. Çünkü onlarla yaşıtım. Gençlerimiz ucuz yemek ve ucuz ulaşım istiyor. Biz gençlerimiz ve dar gelirli vatandaşlarımız için Şehir Lokantalarını açıp ucuz ve kaliteli yemek yemelerini sağlayacağız. 

Bizim önceliğimiz halka hizmettir. Vatandaşlarımızın dertlerini çözmek istiyoruz. Kadınlarımıza yeni istihdam alanları açacağız. Gençlerimize ulaşımı makul fiyatlarla sunacağız” dedi.

Vatandaşın derdini dinleyen bir belediye anlayışıyla çalışacaklarını söyleyen Karataş, “Afyonkarahisar, Türkiye’nin ikinci mutlu şehri diyorlar. Bu gerçek değil. Esnafımız, pazarcımız sıkıntı içerisinde.

Afyonkarahisar’ın bu haline mutlu diyenler halkımızı tanımayanlardır. Bunun değişmeye ihtiyacı var. Halkımız kendisini tanımayanlara sandıkta gerekli cevabı verecektir. 

Evlenecek gençlerimizin sağdıcı biz olacağız. Bu gençlere su ve ulaşım desteği sağlayacağız. Bir yıl boyunca bunu sunacağız. Yine tarımda ata tohumunu önceleyeceğiz. 

Bu tohumları halkımıza ücretsiz olarak dağıtacağız” diye konuştu.

Spora destek olacağım

Başkan seçilmesi halinde amatör spora mutlaka destek olacaklarını kaydeden Karataş, “Bir planlama dahilinde hareket etmek lazım. Beş yıl sonra sporun yeri nasıl olacak? 

Bunu hesap ederek hareket etmek lazım. Alt yapının desteklenmesi çok önemli. Sporcularımızın alt yapıdan yetişmeleri sporun geleceği için elzemdir. 

Basketbol ve voleybol takımlarımıza sahip çıkılmadı. Futbol takımımız içler acısı durumda. Sporda şehrimiz hak ettiği konuma taşınmalı. Biz bunu başaracağız”

Yoğun trafik akışının rahatlatılması için şehrin stratejik noktalarında akıllı trafik yönetim sistemlerini kullanacaklarını söyleyen Karataş, “İhtiyaç olan bölgelerde kentsel dönüşüme girecek kamu binalarının altlarına yeni otopark alanları oluşturacağız. Alt geçit ve üst geçitlerle ulaşımı rahatlatacağız” dedi.

#Afyonkarahisar #SaadetPartisi #BelediyeBaşkanı #SosyalYardımlar #Gençlik #Ulaşım #Spor #KentselDönüşüm


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Karataş: Afyon’ yardıma muhtaç
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °