Karataş: "Engelli Bireyler Siyasette Temsil Edilmeli"

Saadet Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas ve beraberindeki otizmli çocuklar ve ailelerini ağırladı. İl Başkanı Beytullah Karataş,

Siyaset 21.11.2023 11:54:00 0
Karataş:

Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, dernek üyeleri ve otizmli çocuklar, Saadet Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

İl Başkanı Beytullah Karataş ve Kadın Kolları yönetimiyle bir araya gelen Kavas, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Toplumda otizm farkındalığının artması gerektiğine vurgu yapan Karataş, özel gereksinimleri olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve normalleştirmek adına farkındalığın pekiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Karataş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Verilere göre ülkemizde 550 binin üzerinde otizmli birey yaşamaktadır. 

Bu durum, aile ve çevresinde yaşayan bireyleri de dahil edersek 2 milyonu aşkın kişinin hayatına etki eden bir durumdur. 

Otizmli bireylerin arasında üstün zekâ ve yetenekli bireyler de bulunmaktadır. 

Bu nedenle otizmli bireylerin potansiyellerini arttırabilmeleri için iyi bir eğitim, özel sosyal ve sportif imkanlar ile ciddi bir toplum duyarlılığına ihtiyaçları vardır."

Karataş, ayrıca şunları söyledi: "Afyonkarahisar'da otizmli evlatlarımızın potansiyellerini arttırabilmeleri için gereken adımların atılabilmesi adına Afyonkarahisar Otizm Derneği’nin çalışmalarını takdir ediyoruz. 

Engelli bireylerin karşılaştıkları birçok problem var. Bu problemlerin ortadan kaldırılması için siyaset kurumu sorumludur. 

Bu sebeple, yerel seçimlerde Saadet Partisi olarak engelli bireyleri hem belediye meclis üyeliklerinde hem de il genel meclisi üyeliklerinde temsil etmeye öncelik vereceğiz."

Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Saadet Partisi'nin misafirperverliğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

#OtizmFarkındalık #EngelliTemsili #SiyasetteTemsil #AfyonkarahisarOtizmDerneği #SaadetPartisi #ToplumDuyarlılığı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °