Karataş: Şoför esnafı meslekten çekilmek zorunda kalacak

Asgari ücret ve enflasyondaki artışlar nedeniyle Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, şoför esnafının mesleklerini sürdürmekte zorlandığını açıkladı

Gündem 30.12.2023 15:39:55 0
Karataş: Şoför esnafı meslekten çekilmek zorunda kalacak

Asgari ücret ve enflasyondaki artışlar, Afyonkarahisar'da şoför esnafını olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, sektördeki maliyet artışlarının şoför esnafını meslekten çekilmek durumunda bıraktığını ifade etti.

Başkan Karataş, asgari ücretteki artışın, işletme maliyetlerini yükselttiğini ve şoför maliyetlerinde ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtti. 

Personel giderleri, yakıt fiyatları, sanayi giderleri, zorunlu araç sigortaları ve trafik cezalarındaki artışların sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Karataş, 

özellikle şoför maliyetinin asgari ücret artışıyla 30 bin liraya ulaştığını açıkladı.

Başkan Karataş, sektördeki ekonomik zorlukların çözüme kavuşturulmaması halinde şoför esnafının mesleklerini sürdürmekte daha da zorlanacağını belirterek, ilgili mercilere çağrıda bulundu. 

Artan işletme maliyetlerine karşı acil tedbirler alınmazsa, gıda, akaryakıt ve yolcu taşımacılığı gibi kritik sektörlerde krizler yaşanabileceği uyarısında bulundu.

#ŞoförEsnafı #AsgariÜcretArtışı #SektörZorlukları #Afyonkarahisar #Ekonomi #TrafikCezaları #MeslektenÇekilme


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °