Kayıt olmayan çiftçiler, üretim avantajlarından yararlanamayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının son tarihini 2 Ocak 2024 olarak belirledi. ÇKS'ye kayıt olmayan çiftçiler, üretim avantajlarından yararlanamayacak

Gündem 12.12.2023 13:55:52 0
Kayıt olmayan çiftçiler, üretim avantajlarından yararlanamayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının son tarihi 2 Ocak 2024 olarak açıklandı. 

Bakanlık, yeni uygulamaya konulan üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesinde, tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının sisteme dahil olmasının kritik bir rol oynadığını belirtti.

Mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri için ise "Taahhütname" belgesi ile kayıt olma imkanı tanınıyor.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ÇKS'ye kayıt olmayan çiftçilerin, üretim planlaması ve sözleşmeli üretim avantajlarından yararlanamayacaklarını ifade etti. 

Arazilerinde mülkiyet ve mirasçılık sorunu yaşayan çiftçilere yönelik olarak "Taahhütname" belgesi ile kayıt imkanı getirildiğini açıkladı. 

Başvuruların, arazilerin bulunduğu yerdeki bağlı İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile e-Devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

Parlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakanlıkça yeni uygulamaya konulan üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesinde, tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının sisteme dahil olmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri için 'Taahhütname' belgesi ile kayıt olma imkanı sunulduğunu ifade etti. 

Çiftçilere, ÇKS başvurularını 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapmaları çağrısında bulundu.

Çiftçilere çağrıda bulunan Parlak, başvuruların 2 Ocak 2024 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini belirtti. 

ÇKS'ye kayıt olmayan çiftçilerin, tarımsal desteklemelerden, hibelerden ve devlet destekli tarımsal sigortalardan yararlanamayacaklarını hatırlattı.

#ÇKSBaşvuruları #TarımVeOrman #Afyonkarahisar #Çiftçilik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °