Kiraz üreticisinin sorunları meclis gündeminde

Kiraz üreticisinin sorunları meclis gündeminde

Gündem 4.07.2023 11:53:17 0
Kiraz üreticisinin sorunları meclis gündeminde

Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya bir dizi soru önergesi sundu. Olgun, Kiraz üreticilerinin alım fiyatlarındaki düşüş ve destekleme çalışmaları hakkında bilgi talep etti.

Kiraz üreticilerinin Napolyon Kirazı'nın aroması ve görüntüsüyle diğer bölgelerde yetişen kirazlardan daha üstün olduğunu belirten Milletvekili Olgun, ancak alım fiyatlarının hızla düştüğünü ve üreticilerin hak ettikleri kazancı elde edemediğini ifade etti.

Olgun, kirazın saklanamayan bir ürün olduğunu hatırlatarak, üreticilerin tüccarların insafına bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Kiraz üreticilerinin de diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi devlet desteklemelerinden yararlanması gerektiğini belirtti.

Soru önergelerinde Tarım ve Orman Bakanı'na yöneltilen sorular arasında, kiraz alım fiyatlarının düşmesiyle ilgili acil önlem çalışmalarının olup olmadığı, kiraz üreticilerine yönelik destekleme çalışmalarının bulunup bulunmadığı, taban fiyat uygulamasının düşünülüp düşünülmediği ve bölgedeki kiraz alımlarının denetlenip denetlenmediği gibi konular yer aldı. 

Ayrıca, bölgede şoklama tesislerinin bulunup bulunmadığı ve eksiklik varsa bu konuda çalışmaların yapılıp yapılmadığı da sorular arasındaydı.

Milletvekili Hakan Şeref Olgun, kiraz üreticilerinin sorunlarına çözüm bulunması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın bu konulara ilişkin cevaplarını beklediğini ifade etti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °