Köksal: "Emekliye Zam Yok, 5 Bin Lira İkramiye de Kesintiye Uğrayacak"

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, AKP'nin emekli maaşlarına zam yapmama kararı ve 5 bin lira ikramiye önerisine sert tepki gösterdi. Ayrıca şeker pancarı üreticilerinin karşılaştığı fiyat sorunlarını eleştirdi

Gündem 10.10.2023 16:54:49 0
Köksal:

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına zam yapılmayacağı ve bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verileceği açıklamasına sert tepki gösterdi.

Köksal, Türkiye'de birçok insanın emekli olmasına rağmen tekrar çalışmak zorunda kaldığını belirterek, "AKP'nin yanlış ekonomik politikaları sonucu yıllarca çalışıp emekli olan birçok yurttaşımız maalesef tekrar çalışmak zorunda kalıyor. 

Asıl sorun neredeyse emeklilerimizin yüzde 90'ının çalışmak zorunda olması. Kendileri 3-5 yerden maaş alanlar emekliye bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiye verecek, üstelik çalışan emekliye o da yok ve bu ikramiyeyi de hiç utanıp sıkılmadan ‘emeklilere müjde olarak lütuf’ gibi sunuyorlar. 

Emekli aylığı yetmediği için çalışmak zorunda kalanlara 5 bin liralık ödeme yapılmayacak. Pişkinlikleri arşa ulaştı. Bunu da yaparsa ancak AKP yapar." şeklinde tepki gösterdi.

Köksal, şeker pancarı üreticilerinin karşılaştığı fiyat sorunlarına da değinerek, "2023 yılı şeker pancarı alım fiyatının ton başına 1855 lira olarak açıklanmasına da tepki gösteren Burcu Köksal, 

"A kotası pancar fiyatı 1855 lira, C kotası pancar fiyatı 16 polar gelmek şartı ile 1200 lira fiyat verildi. 

Ama polar ortalaması 12-13 gibi geliyor. 1 polar düştüğünde 115 TL para düşüyor. Yani polar ortalaması 12 olan pancarın fiyatı 950 lira ediyor. 

Herşeye yüzde yüzün üstünde zam gelirken pancara verilen bu fiyat çiftçiye resmen artık üretim yapma demektir. Pancar üreticisine gareziniz nedir?" diye sordu.

Köksal, ayrıca emeklilere verilecek olan 5 bin lira ikramiyenin dul ve yetim maaşı alanların durumuna göre kesintiye uğrayacağını belirterek, 

"Seçim öncesinde bol keseden atan AKP şimdi her zaman olduğu gibi yine tam bir ‘U-dönüşü’ yaptı." şeklinde konuştu.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Milletvekili #Emekli #Zam #Maaş #Tepki


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °