Köksal: Sığınmacıları memleketlerine göndereceğiz

CHP Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, kendisine iletilen her soruna hassasiyetle yaklaşacağını ifade ederek özellikle sığınmacılar hususunda inisiyatif kullanacağının altını çizdi.

Siyaset 28.02.2024 18:10:14 0
Köksal: Sığınmacıları memleketlerine göndereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, seçim sürecinde hemşerilerinden aldığı desteğin kendisine güç kattığını belirterek özellikle esnaf ziyaretlerinde sorunları yerinde tespit etme imkanı bulduğunu söyledi. 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Afyonkarahisar ve vatandaşlar için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Köksal, tek derdinin hizmet olduğunu söyledi. 

Tüm eleştirilere, tüm engellere rağmen bu şehre hizmeti getireceğinin altını çizen Köksal, “Biz Afyonkarahisar’a gönlümüzü verdik. Benim hemşerimin ne sorunu varsa ben her zaman yanında olacağım. 

Benim esnafımın ne derdi varsa ben her zaman yanında olacağım. İsteyen istediği zaman bana ulaşabilecek. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hemşerimiz için çalışacağız. 

Allah’ın izniyle bu şehirde dert de keder de kalmayacak. Herkes mutlu, huzur içinde yaşayacak” dedi.

Sadıkbey Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşüp onların sorunlarını dinleyen Köksal, kendisine iletilen her konuya hassasiyetle yaklaşacaklarının altını çizdi. 

Köksal, “Sadıkbey’de doğalgazın verilmesini sağlayacağız. Salça fabrikası ve termal sera bölgesi kuracağız. Üretim yapan vatandaşlarımıza Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden fide, tohum ve sıvı gübre desteği sağlayacağız. 

Kavşakta yaşanan kazaların önüne geçmek için sinyalizasyon kurulumunun mutlaka yapılması için çalışacağız. Ev yapmak isteyen vatandaşın arsa sorununun çözümünü gerçekleştireceğiz.” dedi. 

Sığınmacılar konusunda tepkisini dile getiren Köksal, “misafirlik 3 gün sürer” diyerek şöyle devam etti:

“Anadolu’da misafirlik üç günlük derler. Ancak Suriyeli sığınmacıların misafirliği değil 3 gün 3 yılı bile geçti. Öyle bir hal aldı ki, bu Suriyeli sığınmacılar Afyonkarahisar’ımızın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mecidiye semtine bile El- Mecidiye deme cüretinde bulunabiliyorlar. 

Size söz veriyorum, ben Belediye Başkanı olduğumda Suriyeli sığınmacılar amasız, fakatsız, lakinsiz bu memleketten gidecekler" ifadelerini kullandı.

#CHP #BelediyeBaşkanı #Sığınmacılar #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °