KOSGEB destekleri en az iki katına çıkıyor

KOSGEB destekleri en az iki katına çıkıyor

Bilim-Teknoloji 28.01.2024 08:53:22 0
KOSGEB destekleri en az iki katına çıkıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluşturdu. Toplantıda konuşan Bakan Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sağlanacak destekleri artırma taahhüdünde bulundu. KOSGEB desteklerini yüzde 100 artırmayı planlayan Bakan Kacır, Bakanlık tarafından verilen tüm teşviklerde faiz desteklerini önemli ölçüde artıracaklarını belirtti.

Bursa İş Dünyası İle İstişare Toplantısı, BTSO Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Bakan Kacır’la birlikte Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın güçlü bir üretim şehri olduğunu vurgulayarak, şehrin geçmişteki sanayi hamlelerini hatırlattı. Burkay, mevcut üretim sahalarının güçlendirilmesi ve yeni yatırımlarla Bursa'nın kalkınma hedeflerinde öncü rol oynamayı amaçladıklarını belirtti.

Bakan Kacır, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde büyük sanayi havzaları oluşturmayı planlayan Bakan Kacır, Bursa'da mevcut sanayi alanlarını genişletmeyi ve kenti depreme hazırlayacak bölgeleri planlamayı amaçladıklarını açıkladı.

Bakan Kacır, bölgesel kalkınma atılımına vurgu yaparak, kalkınma ajanslarının daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti. Yatırım teşvik uygulamalarında önemli değişikliklere hazırlandıklarını söyleyen Bakan Kacır, Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı'nı başlatacaklarını ifade etti.

KOSGEB desteklerinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kacır, bu hafta KOSGEB İcra Komitesi'ni toplayacaklarını ve destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca, dijital ve yeşil dönüşüme yönelik kapsamlı reformlarla güçlü destekler sağlanacağını belirtti.

Bütün teşviklerde faiz desteklerini önemli oranda artıracaklarını müjdeleyen Bakan Kacır, yatırımcılar için faizlerin desteklerle daha düşük seviyelere çekileceğini söyledi.

Mesleki eğitimde özel sektörün güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Kacır, büyük firmaların mesleki eğitime desteklerini artırmalarını şart koşacaklarını ve yatırım teşviklerinin bir kısmının eğitim faaliyetlerine ayrılmasını sağlayacaklarını belirtti. BTSO'nun mesleki eğitim çalışmalarını öven Bakan Kacır, yeni nesil araçlar için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin önemine değindi.

Toplantıda yapılan açıklamaların ardından, Bakan Kacır'ın Bursa iş dünyası temsilcilerine sunduğu destekler için teşekkürler ifade edildi.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: KOSGEB destekleri katına çıkıyor
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °