Kredi desteği Resmi Gazete'de Yayımlandı

Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Depremzedelere Hibe ve Yapım Kredisi Desteği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

Gündem 6.10.2023 11:02:17 0
Kredi desteği Resmi Gazete

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile, Türkiye'deki depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara çözüm getiriliyor. 

7452 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında alınan bu karar, depremlerde zarar gören bireylerin ve tüzel kişiliklerin yeni yapılarını inşa etmelerine destek sağlamayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bu karar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yapıları orta ve üzeri hasarlı olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişi maliklere hibe ve yapım kredisi desteği sunacak.

Kararın içeriğine göre, depremzedelerin yeni konutlarının inşası için 750 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak. 

Eğer kişiye ait bir ahır da bu konuta dahilse, bu destek miktarı 1 milyon TL'ye kadar çıkabilecek. İş yeri yapımı içinse 400 bin TL'ye kadar kredi verilmesi öngörülüyor.

Ayrıca, hibe yardımı da karar kapsamında sunulacak. Nakdi olarak verilen hibe yardımı, yeni konut yapımı için 750 bin TL'ye, iş yeri yapımı için ise 400 bin TL'ye kadar sağlanacak. 

Bu adımlarla depremzedelerin yeniden yerleşmelerine ve yapılaşmalarına destek olunarak, deprem sonrası yaşadıkları zorlukların en aza indirilmesi hedefleniyor.

Söz konusu karara ulaşmak için tıklayabilirsiniz

#Afetzede #Haber #resmigazete #deprem #6şubat


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °