Kültür ve Turizm'den sonra Gençlik ve Spor da desteğini çekti

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde FETÖ propagandası nedeniyle festivalden desteğini çekti.

Gündem 29.09.2023 16:40:44 0
Kültür ve Turizm

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da, Türk sinemasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde FETÖ propagandasının yapıldığına dair endişelerle festivalden desteğini çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, festival için Antalya Spor Salonu'nun tahsis edildiği hatırlatıldı ve açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde "Kanun Hükmü" adlı belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız."

Açıklamada ayrıca, bu belgeselde FETÖ propagandasına yer verilmesinin önlendiği ve salon tahsisinin iptal edildiği belirtildi. 

Bakanlık, milletin 15 Temmuz'daki direnişinin itibarsızlaştırılmasına veya sanatın bu tür provokasyonların bir parçası haline getirilmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

#Haber #AltınPortakal #KültürTurizm #GençlikSpor #Destek #Festival


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °