KYK Yurt Başvuruları Başladı

KYK yurt başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak

Gündem 29.08.2023 11:01:35 0
KYK Yurt Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 950 bin yatak kapasiteli yurtlara yapılan başvuruların 12 analiz kurulu tarafından değerlendirileceğini açıkladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilere barınma imkanı sunmak üzere yurt başvurularını almaya başladı. 

29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında, öğrenciler e-Devlet sayfası üzerinden KYK yurt başvurusunu gerçekleştirebilecekler. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurt başvurularının 12 analiz kurulu tarafından değerlendirileceğini ve 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet sunulacağını belirtti.

Devlet destekli barınma imkanlarından yararlanmak isteyen öğrenciler için KYK yurt başvurusu, e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. 

Üniversite kayıt tarihinden sonra ek kontenjan, yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurt içi ve yurt dışı değişim programı öğrencileri ile uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise daha sonra kabul edilecek.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?
- e-Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmalı.
- Sağ üst köşede bulunan arama çubuğuna "Yurt Başvurusu" yazılmalı.
- Açılan sayfada yurt başvurusu seçenekleri görüntülenebilir ve başvuru yapılabilir.

KYK yurt başvurularının başlamasıyla öğrenciler, e-Devlet aracılığıyla barınma ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecekler. 

Gençlik ve Spor Bakanı'nın açıklamaları doğrultusunda, 950 bin yatak kapasitesiyle KYK yurtları, öğrencilere uygun ve güvenli bir barınma imkanı sunacak.

#Afyonkarahisar #Türkiye #Üniversite #Öğrenci #Yurt #Başvuru #KYK #GSB


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: kyk yurt başvuruları başladı
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °