LGS Tercih Süreci Başladı

LGS Tercih Süreci Başladı

Egitim 3.07.2023 11:17:00 0
LGS Tercih Süreci Başladı

Türkiye genelinde liselere geçiş için önemli bir aşama olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki tercih süreci bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen takvim doğrultusunda yapılan tercihler, 19 Temmuz'a kadar devam edecek.

Bu yıl LGS'ye giren öğrenciler, tercih sürecinde "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç farklı grupta tercih yapacaklar. Merkezi sınav puanına göre öğrenci alan okullara yerleştirme yapılacak olan öğrencilerin toplam sayısı ise 206,414 olarak belirlendi.

Öğrenciler, tercihlerini elektronik ortamda yapabilecek ve tercih robotlarından destek alabilecekler. İlk ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre tercih robotları güncellenecek ve süreç sona erene kadar erişime açık olacak.

Tercih süresi içinde kayıtlarını tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak kayıtlarını iptal ettiren öğrenciler tercih yapma imkanına sahip olacaklar.

Ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde deprem nedeniyle pozitif ayrımcılık uygulanacak. Bu illerdeki öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih ederken 2022-2023 eğitim öğretim yılında birinci dönemi tamamladıkları illerdeki ortaöğretim kayıt alanlarına göre tercih yapabilecekler.

Tercih dönemi sona erdikten sonra yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz'da meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Beyaz Belge


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Tercih Süreci Başladı
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °