"Maaş Zammında Büyük Hayal Kırıklığı: Dağ Fare Doğurdu"

"Maaş Zammında Büyük Hayal Kırıklığı: Dağ Fare Doğurdu"

Gündem 10.07.2023 17:24:20 0

Afyonkarahisar İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. 

Başkan Mısırlıoğlu, nazik ziyaretleri için misafirlerine teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın hayal kırıklığı yarattığını ve emeklilerin mağdur olduğunu dile getirdi.

Ege, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle birlikte en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini hatırlattı. 

Ancak, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 19,77 olduğunu vurgulayan Ege, çarşıdaki enflasyonun ise yüzde 50'yi aştığını belirtti. 

Başkan Ege, emeklilerin maaşlarının yetersiz olduğunu ve mağdur olduklarını ifade etti.

Başkan Ege, emeklilerin yüzde 80'inin asgari ücretin altında aylık aldığını belirterek, emeklilikte katsayı ve gösterge sistemine geçilmesini talep ettiklerini söyledi. 

Emeklilerin durumunun, bir toplumun uygarlık seviyesini gösterdiğini vurgulayan Ege, emeklilerin taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti. 

Bu nedenle İYİ Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiklerini belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ise Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Ege ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Mısırlıoğlu, iktidarın hazırladığı kanun teklifiyle memur ve emekli zamlarının açıklandığını ancak beklenenin ötesinde bir zam yapılmadığını belirtti. 

Emeklilerin, enflasyonun gerçek artışlarını yansıtmayan kurgusal değerlerle maaş ve ücretlere yansıtılması nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Mısırlıoğlu, emekli maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, emeklilerin zor durumda olduğunu vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °