MEB kararıyla okullarda bugün Filistin için saygı duruşu

Millî Eğitim Bakanlığının kararıyla, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için bugün ülke genelindeki okullarda gerçekleştirilecek bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu

Gündem 20.10.2023 11:15:44 0
MEB kararıyla okullarda bugün Filistin için saygı duruşu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, İsrail'in Filistin'e yönelik sivil halka karşı gerçekleştirdiği saldırılar ve hastaneye yapılan son saldırının ardından hayatını kaybedenler ve yaralananlar için Filistin halkının acısını paylaşmak amacıyla ülkede 3 gün süreyle milli yas ilan edildiği belirtildi. 

Bu duyuru aynı zamanda bakanlığın resmi internet sitesinde de yer aldı.

Yazıda, Gazze başta olmak üzere Filistin'e yönelik İsrail saldırılarının ve hastane vurulmasının neden olduğu insani dramın altı çizildi. 

Özellikle kadınlar, masum çocuklar ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelere yönelik şiddetin tüm insanlığın vicdanını yaraladığına dikkat çekildi. 

Yazıda, "Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması, her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insani sorumluluklarımızdandır" ifadeleri kullanıldı.

Saldırılarda hayatını kaybedenler, özellikle çocuklar olmak üzere, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında bugün gerçekleştirilecek bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşuyla anılacak. 

#Milli #Eğitim #Öğretim #Saygı #SaygıDuruşu #Filistin


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °