Menteş: 28 Şubat Darbesi İnsan Haklarına Yönelik Fiili Bir Darbedir

İl Başkanı Menteş, 28 Şubat'ın 27. yıldönümünde, darbenin insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan bir fiili darbe olduğunu vurguladı.

Siyaset 27.02.2024 15:53:45 0
Menteş: 28 Şubat Darbesi İnsan Haklarına Yönelik Fiili Bir Darbedir

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş, 28 Şubat darbesinin 27. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Menteş, darbenin insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan bir fiili darbe olduğunu belirtti.

Menteş, 28 Şubat sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Motivasyonunu 27 Mayıs darbesinden alan 28 Şubat; bir darbenin tarihi olduğu gibi vesayetin, antidemokratikliğin, karanlık bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçmiştir." ifadelerini kullandı. 

Darbenin, sözde "irtica tehdidi" bahanesiyle medya üzerinde baskılar oluşturduğunu ve anti-demokratik MGK kararları alındığını vurgulayan Menteş, 28 Şubat'ın en büyük mağdurlarının kadınlar ve genç kızlar olduğunu belirtti.

İl Başkanı Menteş, kadınların başörtüsü yasağı ve diğer baskılara maruz kaldığını, bu dönemde birçok kişinin haklarının ellerinden alındığını ifade etti. 

Menteş, mesajında, "Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var olduğumuz sürece devam edecek. 28 Şubat'ın acılarını sağaltmak ve iyileştirmek adına yapılan muazzam çalışmalara rağmen bu zihniyetin söylemleri ve eylemleri devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

Menteş, Türkiye'nin demokrasisine ve milli iradesine her zaman sahip çıkacaklarını ve darbelerin bir daha yaşanmaması için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

#HüseyinMenteş #AKParti #Afyonkarahisar #28Şubat #Darbe #İnsanHakları #Demokrasi #Özgürlükler #VesayetçiZihniyet #Mücadele


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °