MHP Afyonkarahisar'da Mevcut Başkan Güven Tazeledi

MHP Afyonkarahisar 14. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı Ahmet Kahveci tek listeyle güven tazeledi.

Gündem 18.09.2023 09:24:06 0
MHP Afyonkarahisar

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar 14. Olağan Kongresi Afyonkarahisar Atlı Spor Salonu Düğün Salonunda yapılan Kongrede Divan Başkanlığına MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Katip Üyeliklerine MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Melahat Berber, Faruk Kökçür ve İbrahim Danaoğlu oy birliği ile seçildi. 

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, “Öncelikle sizlere Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini getirdi. 

Türk milletinin kahramanlık destanın yazıldığı Afyonkarahisar’da sizlerle birlikte olmak mutluyum. 

Afyonkarahisar’da milli mücadele ruhu tap tazedir. Kocatepe tüm dünyaya kahramanlığa tanıklık etmektedir. Ayrıca kongrede bizlere divana seçene delegelere teşekkür ediyorum” dedi. 


BAHÇELİ’NİN MESAJI AYAKTA ALKIŞLANDI
Divan Başkanının seçilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçe’nin kongreye gönderdiği mesajı partililere okundu. 

MHP Genel Başkanı Lider Devlet Bahçeli’nin göndermiş olduğu mesajı partililer tarafından ayakta alkışlandı.  

Faaliyet ve mali raporunun okunmasının ardından delegelerin oyuna sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 


BİZLER FİKRİMİZE SAYGI DUYULMASINI BEKLERİZ
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ahmet Kahveci,  MHP’nin 50 yılı aşkın mazide ihanetleri gördüklerini söyleyerek, 

“Ortak seçimlere girildiği dönemleri de, koalisyon dönemleri oldu. Son yıllarda siyasi ittifaklara da şahit olduk.  Biz Türk milliyetçileri vefayı biliriz. 

Bizlere yapılan vefasızlığı haksızlıkları sırt dönmeleri de biliyoruz. Bizler tevekkül etmiş dava erleriyiz. Gerekeni yapar, dua eder, sabreder, bekleriz,  Allah’tan gelen her sonucu şükrederiz. 

Bize uzatılan dost elini biliyor. Kem gözleri de görüyoruz. Tabi ki önceliğimiz devletimiz, milletimiz sonra partimiz ve biz. 

Derdi devlet olanın dermanı Allah’tır biliriz. Ama aynı zamanda tüm ülküdaşlarımın her alanda haklarının korunması bizim sizlere olan borcumuzdur. 

Bizler fikrimize saygı duyulmasını bekleriz” dedi. 


ÖN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
“Ülkücüler bugüne kadar siyasi zafer hırsızlığı peşinde olmadı” diyen İl Başkanı Kahveci, “MHP’nin tüm siyasi kazanımları sizlerin çabaları ve çalışmaları ile olmuştur. 

Bu bağlamda MHP’nin hiç kimseye borcu yoktur. Haklının hakkının verilmesi de beklentimizdir. Biz Müslümanlar biliriz kul hakkı zor bir imtihandır. 

18 İlçemizde problemsiz seçimlerimizi tamamladık. Bugünde il seçimini yapıyoruz. Yerel seçimlere de kısa bir süre kaldı. 

Bizler tüm seçim bölgelerinde aday çıkaracak güç, kudret ve tecrübeye sahibiz. Bugüne kadar il belediyesi için aday adayları ilçe ve belde başkanlıkları için aday adayları ile ön görüşmeler devam ediyor” diye konuştu. 


ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Şehitler diyarı, 800 yıllık Türk İslam Şehri, Afyonkarahisar olduğunu söyleyerek, MHP’nin,  54 yıllık mazisiyle Türk siyasi tarihinde çok önemli izler bıraktığını ifade etti. 

Milletvekili Taytak, “Yarım asırı aşan tarihinin her safhası çetin mücadelelerle geçmiş, devletimizin ve milletimizin bekası için ağır bedeller ödemiş, Türk milletinin istiklali ve istikbali için her türlü fedakarlığı sonuna kadar yapmıştır. 

Toplumsal maliyeti çok ağır olan bir hareketin mensuplarıyız. Şehitlerimizi, Gazilerimizi,  cezaevinde yatan Yusuf yüzlülerimizi, idam sehpasına kendi tekme atan, celladına gülümseyen yiğitlerimizi, Afyonlu şehitlerimiz Alparslan Gümüş’ü, Ekrem Alyüz’ü, Yahya Aktaş’ı, Necmi Bilgin’i ve diğer şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. 

Bu kutlu hareketin bir mensubu olmaktan hepimiz gurur duyuyor ve Allah’a şükrediyoruz” dedi. 


ÜLKÜCÜLÜK DAVASI’NIN AMİRAL GEMİSİ
Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi; Türk milliyetçiliği fikrinin siyasi organizasyonu, Ülkücülük Davası’nın amiral gemisi, Türk milletinin milli karargahı, Devlet-İ Ebed Müddet’in milli kalesi, Oğuz Ata’dan Bugüne Türk Milletinin birikmiş hafızası, töresi-tecrübesi, yegane varlık sebebi ve büyük Türk milletinin ta kendisidir. 

Türk Milletinin; Milli karakterine uymayan, milli menfaatine olmayan, milletini esas almayan hiçbir fikir ve politikalardan yana olmamıştır ve hiçbir zaman olmayacaktır. 

Milliyetçi hareket partisi; bütün fikir, eylem ve politikalarını Türk milletinin binlerce yıllık tarihi kodlarıyla şekillendirmiş, ilk yazılı milliyetçilik manifestosu olan Bilge Kağan’ın tavsiyeleriyle biçimlendirmiştir.”


TÜRK TARİHİ HEPİMİZİNDİR
Cihan hakimiyetinin, Türk milletinin olduğunu söyleyen Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket, Oğuz Ata'dan, Bilge Kağan'a, Atila'dan, Alparslan'a, Osman Gazi'den, Fatih Sultan Mehmet'e, Abdülhamid Han'dan Atatürk'e bütün Türk tarihini ve tarih yapmış, bütün şahsiyetleri bir bütün kabul eder ve tarihin her safhasına ve tarihe mal olmuş her değerimize sonuna kadar sahip çıkar. 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin savunduğu her fikir, sahip çıktığı her değer aslında bütün partilerin sahip çıkması gereken bize ait milletimize değerlerdir. 

Türk tarihi hepimizindir, Türk töre ve kültürü hepimizindir, milli benlik, milli şuur hepimize aittir. 

Bozkurt da bizimdir, Kızılelma ülkümüz de bizimdir, nazlı üç hilalimiz de bizimdir, cihan hakimiyeti mefkuremiz de yine bizimdir, Türk milletinindir” ifadelerini kullandı. 

Kongreye MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, ESOB Başkanı Cengiz Üstün, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Berberler Odası Başkanı Suat Uygur, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Karataş, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, belediye başkanları, ilçe başkanları, belde başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

#MHP #Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Kongre #Seçim #Başkan


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °