Milletvekili Arslan, Türkiye’yi Afyonkarahisar'a davet etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşları, Afyonkarahisar'ın zengin gastronomik ve kültürel mirasını keşfetmeye davet etti

Gündem 16.11.2023 13:58:06 0
Milletvekili Arslan, Türkiye’yi Afyonkarahisar

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşları, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'ı ziyaret etmeye davet etti. 

Arslan, konuşmasında Afyonkarahisar'ın UNESCO tarafından belirlenen dünya genelinde sadece üç şehir arasında yer aldığını belirterek, gastronomi zenginlikleri ile tanındığını ifade etti.

Arslan, "Afyonkarahisar, coğrafi işaret tescilli ürünleri, geleneksel yöresel lezzetleri ve damak zevkine hitap eden yemekleri ile gastronomi alanında önemli bir şehrimizdir. 

UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı'na 2019'da dahil olmuştur. Afyonkarahisar yöresi yemekleri; çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, pilavlar, hamur işleri ve tatlı çeşitleriyle zengin bir mutfağa sahiptir.

Afyonkarahisar, özellikle kendi özgün lezzetleri olan Afyon kebabı, pastırması, sucuğu, lokumu, manda kaymağı ve ekmek kadayıfı ile Türk mutfağına değerli katkılar sunmaktadır" dedi.

Türkiye'nin birçok şehrinin geçiş noktasında bulunan Afyonkarahisar'ı ziyaret etmeye davet eden Arslan, 

"17 ilimize 1 ila 3 saat mesafede olan, birçok şehrin geçiş noktasında kavşak görevi gören Afyonkarahisar'a herkesi davet eder, genel kurulu saygıyla selamlarım" şeklinde ifadeler kullandı.

#HasanArslan #Afyonkarahisar #GastronomiŞehri #UNESCO #TürkMutfağı #Davet


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °