Milletvekili Arslan'dan, Afyon'da 3 ayrı yere müjde

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, sağlık sektöründe önemli bir adım atarak Emirdağ, Şuhut ve Afyonkarahisar'a yeni tomografi cihazlarının alımını müjdeledi

Siyaset 27.11.2023 17:03:00 0
Milletvekili Arslan

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, daha önce Sağlık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde dünyada ilk kez uygulanan bir metod ile yapılan tomografi cihazları alımını, bu kez Afyonkarahisar'a getiriyor. 

Arslan, bu önemli gelişmeyi duyururken, Emirdağ'a ilk defa tomografi cihazının kurulacağını ve aynı metotla Afyonkarahisar Devlet Hastanesine daha kapsamlı bir cihazın kurulumunun gerçekleştirileceğini açıkladı.

Arslan'ın açıklamalarına göre, 2022 yılında Sağlık Bakanlığı'nda görev yaptığı dönemde başkanlık ettiği ihale komisyonu aracılığıyla, dünyada ilk defa 10 yıl parça, bakım-onarım hizmeti ve tüp dahil garantili cihaz alım metoduyla yapılan tomografi cihazlarının ilk ikisi Bolvadin ve Sandıklı Devlet Hastanelerine kazandırılmıştı. 

Şimdi ise aynı metodla Emirdağ Devlet Hastanesi'ne tomografi cihazı kurulumu gerçekleştirilecek ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne daha kapsamlı bir cihazın entegrasyonu sağlanacak.

Arslan, açıklamasında, "Emirdağ Devlet Hastanesi gibi yakın zamanda ilk defa Şuhut Devlet Hastanesi'ne de tomografi cihazı kazandıracağız. 

En iyi hizmeti halkımıza sunmak için elimizden geleni yapacağız inşallah!" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda emeği geçenleri de unutmayan Arslan, teşekkürlerini şu şekilde dile getirdi: "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven'e, ve İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay'a teşekkür ediyorum."

#HasanArslan #SağlıkHizmetleri #TomografiMüjdesi #Afyonkarahisar #Emirdağ #Şuhut #SağlıkHaberleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Milletvekili Arslan' Afyon' müjde
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °