Millî Eğitim Bakanı, Öğretmenlerin Kasım Ara Tatil Seminerlerini Online Yapma Kararı Aldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sadece kasım ara tatili için geçerli olmak üzere öğretmenlerin seminer çalışmalarının online yapılacağını duyurdu

Gündem 24.10.2023 08:52:11 0
Millî Eğitim Bakanı, Öğretmenlerin Kasım Ara Tatil Seminerlerini Online Yapma Kararı Aldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin Kasım ayı ara tatili için düzenlenen seminer çalışmaları hakkında önemli bir duyuru yaptı. 

Bakan Tekin, dönem arası tatillerinin, öğretmenlerin çalışmalarını planlama ve değerlendirme fırsatı olduğunu belirtti.

Bakan Tekin, bu kararın alınmasında hem yaz boyunca yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi hem de başta ortak sınavlar olmak üzere tatil sonrası yapılacakların planlanmasının amaçlandığını ifade etti. 

Bu kapsamda ilgili genel müdürlüklerin online sunumlarını ve ardından okullarda yapılacak değerlendirmeleri detaylıca tanımladığını aktardı.

Ancak, Bakan Tekin, hafta sonu Erzurum'da öğretmenlerle gerçekleştirdiği görüşmelerde, öğretmenlerin daha önceki uygulamalardan kaynaklanan nedenlerle ara tatil için farklı programlar yaptıklarını ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesi talepleriyle karşılaştığını belirtti. 

Bu talepleri dikkate alan Bakan Tekin, sadece Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdi.

Bakan Tekin, öğretmenlere online sunumları dikkatlice takip etme çağrısı yaparak, genel müdürlerin uygulamada karşılaşacakları teknik ayrıntıları paylaşacaklarını vurguladı. 

Ayrıca, Bakan Tekin, nisan ayı ara tatilinin kesinlikle yüz yüze ve okullarda yapılacağını belirterek, planların buna göre yapılması gerektiğini ifade etti.

#Eğitim #Öğretmenler #AraTatil #Seminerler #OnlineEğitim #MilliEğitim #KasımTatili #Değerlendirme #Planlama #EğitimHaberleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °