Milli kültürü yaşatan sporculara ödülleri verildi

Geleneksel Türk okçuluğunun vazgeçilmez etkinliği Zafer Kupası müsabakaları, Afyonkarahisar'da atletizm pistinde yoğun katılımla düzenlendi

Gündem 28.08.2023 14:07:12 0
Milli kültürü yaşatan sporculara ödülleri verildi

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyük Taarruz'un 101. yılı kutlamaları kapsamında, Geleneksel Türk Okçuluğu Zafer Kupası turnuvasını düzenledi. 

Kocatepe Spor Kompleksi'nde gerçekleşen bu özel etkinlikte, miniklerden büyüklere farklı yaş gruplarından toplam 43 okçu, okçuluk yeteneklerini sergilemek ve birincilik için yarışmak üzere bir araya geldi.

Müsabakalar sonucunda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde en iyi performansı sergileyen sporcular belirlendi. 

Başarılı okçuların heyecanla beklediği ödül töreni, Afyonkarahisar Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen'in elinden madalyalarını alarak tamamlandı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, yaptığı açıklamada, "Geleneksel Türk okçuluğu, ülkemizin zengin spor kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. 

Bu tür etkinlikler, yeni nesilleri sporla buluşturmanın yanı sıra milli kültürümüzü ve sporumuzun değerini vurgulamak açısından büyük önem taşıyor. 

Afyonkarahisar'da düzenlenen Zafer Kupası müsabakaları, hem sporculara hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı ve geleneksel Türk okçuluğunun geleceğine olan inancımızı güçlendirdi. 

Emeği geçen herkese ve katılan tüm sporculara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Zafer Kupası müsabakaları, Geleneksel Türk okçuluğu ile milli kültürün sentezi olarak hem sporun hem de tarihin izini taşıyan anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleşti.

#Afyonkarahisar #GSB #Spor #Ok #Okçu #MilliKültür  #Gelenek


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °