Mısırlıoğlu, Kamu Görevlilerinin Siyasetle İç İçe Olmasını Eleştirdi

Afyonkarahisar İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AKP Dazkırı İlçe Başkanı Fatih Çiçek'in kamu görevlileri ile yaptığı siyasi toplantılara tepki gösterdi

Gündem 14.09.2023 14:49:38 0
Mısırlıoğlu, Kamu Görevlilerinin Siyasetle İç İçe Olmasını Eleştirdi

Afyonkarahisar İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Dazkırı AKP İlçe Başkanı Fatih Çiçek'in kamu kurumlarını ziyaret ederek devlet memurları ile siyasi toplantılar yapmasını eleştirerek kamu görevlilerinin siyasetle iç içe olmasına karşı çıktı. 

Mısırlıoğlu, kamu kurumlarının tarafsız ve objektif olması gerektiğini vurgulayarak siyasi etkileşimlerin kamu görevlileri arasında ahlaki bir davranış olmadığını dile getirdi.

Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada, AKP Dazkırı İlçe Başkanı Fatih Çiçek'in kamu kurumlarını ziyaret edip kamu görevlileriyle siyasi konularda toplantılar yapmasını eleştirdi. 

Kamu görevlilerinin tarafsızlık ve profesyonellik ilkelerine sadık kalmaları gerektiğini belirten Mısırlıoğlu, siyasi görüş ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara hizmet etmeleri gerektiğini vurguladı.

Mısırlıoğlu, kamu kurumlarının halka adanmış olması gerektiğini söyledi ve herhangi bir zümreye bağlı olan kurumların tarafsızlığını yitireceği uyarısında bulundu. 

AKP Dazkırı İlçe Başkanı'nın kamu görevlileriyle yaptığı siyasi toplantıların etik olmadığını ifade eden Mısırlıoğlu, bu tür ziyaretlerin kamu kurumlarına zarar verdiğini belirtti.

Mısırlıoğlu, açıklamasını, kamu kurumlarının sadece "devletten" taleplerle hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak sonlandırdı. 

Kamu görevlilerinin siyasetçilerden talepte bulunma yetkisinin olmadığını hatırlatan Mısırlıoğlu, eğitim kurumlarının siyasi çıkarlar için kullanılmaması gerektiğini ve önceliğin herkes için eğitim olması gerektiğini belirtti. 

#Afyonkarahisar #Dazkırı #AKParti #İYİParti #Eleştiri #Kamu


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °