Mısırlıoğlu, 'Mutlu toplum mutlu bireylerden oluşur'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Görme Engelliler Haftası dolayısıyla duygu yüklü bir mesaj paylaştı. Engelliliğin kendi iradesiyle tercih edilen bir durum olmadığını vurguladı

Siyaset 8.01.2024 14:14:02 0
Mısırlıoğlu,

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, "Engelli olmak hiçbir vatandaşımızın kendi iradesiyle tercih ettiği bir durum değildir. 

Ama sağlıklı olan her bireyin daima bir engelli adayı olduğunu da asla unutmamalıyız" diyerek, engellilik durumunun insanların kontrolünde olmadığını vurguladı.

Mısırlıoğlu'nun açıklamalarına göre, görme engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak, sorunlarına ortak olmak ve onlara destek olmak insanlık görevidir. 

Başkan, "Mutlu toplum, mutlu bireylerden oluşur. Engelli kardeşlerimiz için yaşam alanları sağlanmalı, muhtaç olma duygularını azaltacak projeler uygulanmalı ve onlar bağımsız bireyler haline getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası"nın, görme engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir fırsat olduğunu belirten Mısırlıoğlu, 

toplumda engellilere karşı artan hassasiyetin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Başkan, mesajını "Millet olarak görme engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin artması ümidiyle tüm görme engelli vatandaşlarımızın 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası`nı kutluyor, yaşamlarında kolaylıklar diliyorum" sözleriyle tamamladı.

#GörmeEngellilerHaftası #İYİParti #MuhammetMısırlıoğlu #EngelliHakları #ToplumsalHassasiyet


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °