Mısırlıoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evlatları kendi yurtlarında garip kaldı”

Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzensiz göçün Türkiye'yi felakete sürüklediğini ifade ederek, sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı

Gündem 22.09.2023 15:12:10 0
Mısırlıoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evlatları kendi yurtlarında garip kaldı”

Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzensiz göçün Türkiye'yi felakete sürüklediğini ifade ederek, sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. 

Mısırlıoğlu, ekonomik krize dikkat çekerek göçmenlerin ülkeye zarar verdiğini belirtti ve sınırların daha sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye başta olmak üzere özellikle Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'ye doğru başlayan göç hareketinin çığ gibi büyümesi İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu'nun gündemindeydi.

Mısırlıoğlu, ülkemizdeki ekonomik krize dikkat çekerek düzensiz göçün ülkeye zarar verdiğini söyledi.

İl Başkanı Mısırlıoğlu, Avrupa ülkelerinin ‘seçerek’ yabancı uyruklu vatandaş kabul ettiğini belirterek şöyle konuştu: 

"Ülkemiz Suriye, Afganistan gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu vatandaşlara ‘kucak açmış’ gibi görünse de aslında büyük bir felakete sürükleniyor. 

Avrupa ülkeleri vatan topraklarına adeta seçerek yabancı uyruklu vatandaş kabul ederken geri kalan herkes Türkiye’yi mesken tutuyor. 

Avrupa ülkeleri kendileri için tehlike olarak nitelendirdikleri göçmenleri Türkiye’de tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Türkiye de zaten bu durumdan hiç şikayetçi değil. Milyonlarca göçmene ev sahipliği yaparken ülkemizdeki ekonomik dar boğaz kendi vatandaşımızı yutuyor, görmüyoruz."

AKP’nin politikasını eleştiren Mısırlıoğlu, sınır güvenliği ve toplum huzuru konularına şu sözlerle dikkat çekti: 

"AKP’nin açık kapı politikası sonucu sınırlarımız yolgeçen hanına döndü. Sorgusuz sualsiz herkes elini kolunu sallaya sallaya ülkemize girip çıkabiliyor. 

Bu adamlar kendileri kaçak olduğu gibi kaçak ürünlerin ticaretini bile yapıyor. Ülkenin her bir noktasına parazit gibi yayılan bu insanlar toplum refahı açısından da tehdit oluşturuyor. 

Tabiri caizse şehirlerimiz adım adım işgal ediliyor. Bu insanlar bizim ülkemizde bizden rahat yaşıyorlar. Ticaret yapıp dükkanlar açıyorlar. Kendi dillerinde konuşup kendi dillerinde tabelalar asıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ivedilikle bu gidişata bir dur demeliyiz."

Ağır vergiler altında ezilen vatandaşlar üzerinden hükümeti eleştiren Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: 

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları son dönemde ağır vergiler altında eziliyorken, emekliler yokluk, yoksulluk çekiyorken sırtımızda bir kambur gibi taşıdığımız göçmenler her geçen gün belimizi daha da büküyor. 

Ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünen asgari ücretli çalışan da, işçi çıkarmadan faaliyetlerine devam etmeye çalışan işveren de, ürettiğinin karşılığını alamayan, satamayan çiftçi de bu konunun hesabını sormalıdır."

“Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evlatları kendi yurtlarında garip kaldı” diyen Mısırlıoğlu, açıklamasını bir şiirden alıntı yaparak şöyle sonlandırdı: 

“Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü diye bir şiiri vardır. Orada çok anlamlı bulduğum şu cümle geçer; “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” işte aynen bu cümlede geçtiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evlatları kendi yurtlarında garip kaldı. 

Aynı şiiri şöyle sonlandırıyor Kısakürek: “Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..” Sakarya biziz. Sakarya, Türk gençliği. Sakarya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Artık ayağa kalkmanın zamanı geldi."

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Düzensiz #Göçmen #Göç


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °