Mısırlıoğlu: "Valilik Tarafsızlığını Koruyamıyor, İsrail Kınaması Siyasi Ayrışmaya Dönüştü"

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınamak amacıyla düzenlenen toplantıya sadece iktidar partisi üyelerinin davet edilmesini eleştirdi

Gündem 20.10.2023 13:56:15 0
Mısırlıoğlu:

Afyonkarahisar İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen toplantıya sadece iktidar partilerinin davet edilmesini eleştirdi. 

Mısırlıoğlu, devleti temsil eden makamların tarafsızlığını koruyamadığını ve bu tür olayların siyasi ayrışmaya dönüşmesinin üzücü olduğunu ifade etti.

Mısırlıoğlu'nun açıklamalarından bazı önemli ifadeler şu şekildedir:

- "İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliam, tüm insanları derinden üzmüş ve insanlık suçu olarak kabul edilmelidir. 

Hiçbir gerekçe, bebekler, kadınlar ve masum sivilleri hedef almayı haklı çıkaramaz."

- "Bu mesele artık sadece bir Müslüman ve gayrimüslim meselesi değil; her dinden, dilden ve ırktan insanı etkileyen evrensel bir meseledir. 

Tüm savaşların ve çatışmaların temelinde ayrışma ve bölünme yatmaktadır. Maalesef, Afyonkarahisar Valiliği'nin davet listesi, bu ayrışmanın bir örneğini sergiliyor."

- "Bu toplantıya tüm siyasi partiler davet edilmeliydi. Acı, hepimizin ortak acısı olmalıydı. 

Seçimler sona erdi, ancak devam eden ittifaklar toplumsal ayrımcılığın bir sembolü haline geldi. Devlet ve hükümet, ayrı kavramlar olsa da, maalesef bağımsız şekilde hareket edemiyor gibi görünüyor."

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Filistin #Valilik #tarafsızlık


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °