Mısırlıoğlu, yasakla ilgili alınan karar göstermelik bir karardır dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ülkenin yaşadığı acı olayların ardından milli yas ilan edilmesi çağrısında bulunarak hükümetin tutumunu sert bir dille eleştirdi

Siyaset 27.12.2023 11:27:48 0
Mısırlıoğlu, yasakla ilgili alınan karar göstermelik bir karardır dedi

Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye'nin son günlerde yaşadığı üzücü olaylar karşısında milli yas ilan edilmesi gerekliliğini vurgulayarak bir basın açıklaması yaptı. 

Başkan Mısırlıoğlu, hükümetin bu konudaki tutumunu sert bir dille eleştirdi ve Suudi Kral'ın vefatına gösterilen hızlı tepki eksikliğini dile getirdi.

Şehitlerin toprağa verildiği bir dönemde, Mısırlıoğlu, "24 saat içerisinde toprağa verdiğimiz 12 şehidimiz için derin üzüntülerimi ifade ediyor, ailelerine ve yakınlarına sabır, milletimize başsağlığı diliyorum. 

Bu vatan için canını feda eden şehitlerimiz bizim için değerlidir. Bu yüzden milli bir yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Hükümetin milli yas ilan etme konusundaki tutumunu eleştiren Mısırlıoğlu, parlamento tarafından yapılan ortak bildiriye vurgu yaparak, 

"Millet olarak birlik ve beraberliğimizi göstermemiz gereken zamanlarda siyaset yaparak meseleyi sulandırmak kimseye fayda sağlamaz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi'nin müzikli eğlencelere getirdiği yasağı da değerlendiren Mısırlıoğlu, kararın yüzeysel ve yetersiz olduğunu belirterek, 

"Milli yas ilan edilmeden alınan bu tür kararlar sadece göstermeliktir. Gerçek bir yas, toplumun her kesimini kapsamalıdır" diye konuştu.

Mısırlıoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: "24 saat içinde 12 şehit vermek; milli bir sorun değilmiş, milli bir acı değilmiş ki hala Milli Yas ilan edilip edilmemesi gerektiği tartışmaların yürütüldüğü bir ülke haline getirildik. 

Suudi Kral’ın vefatını milli bir yas unsuru değerlendirmekteki hızı ve kararlılığı birileri, 12 şehit verdiğimizde gösteremiyor. 

Milli Yas ilan etmemiz için kaç şehit vermemiz gerekiyor? Soruyoruz hükümet yetkililerine… 

Afyonkarahisar belediyesi Belediye sınırları içerisinde 2 Ocak 2024 tarihine kadar müzikli eğlenceleri yasakladı. 

Milli yas ilan edilmedikçe bu aldığınız kararın bir anlamı yoktur zira bu yasak kararınız turizm belgesi bulunan tesisleri kapsamamaktadır. Aldığınız karar göstermelik bir karardır."

#MilliYas #ŞehitlerİçinYas #İYİParti #Afyonkarahisar #MuhammetMısırlıoğlu #Türkiye #HükümetEleştirisi #ToplumsalBirlik #MüzikliEğlenceYasağı #GerçekYas #Siyaset #AcıGünler #MilliSorunlar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °