Mısırlıoğlu'ndan Çağrı: "Sorumsuz Yönetim Ortaya Çıkmalı"

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basın toplantısında ekonomik sıkıntılar, göçmen politikaları ve yerel yönetim eleştirilerinde bulundu

Gündem 5.12.2023 15:15:04 0
Mısırlıoğlu

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınlarına siyasi haklar tanıyan kanun değişikliğinin yıl dönümünü, aynı zamanda 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlayarak başladı.

Ekonomik Sıkıntılar ve Zorlu Koşullar

Toplantıda ekonominin içinde bulunduğu duruma vurgu yapan Başkan Mısırlıoğlu, 

"Evine ekmek götüremeyen babalar, çocuklarına bir tas sıcak çorba bulamayan anneler, otobüs parası olmadığı için iş bile arayamayan gençler... 

İktidarın ekonomi politikaları sonucu yaşanan ekonomik kriz karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, ay sonunu getirebilmek için zamanlarını hesap kitap yaparak geçirir hale geldi. 

Özellikle dar gelirli vatandaşlar, sıktıkları kemerin son deliğine geldi. Çünkü artık temel gıda ürünlerini dahi almakta zorlanıyorlar. 

Sebze-meyve alamayıp, pazarlarda artıkları toplayanların sayısı artıyor. Vatandaş perişan, üretici perişan, çiftçi perişan; bir avuç insan rahat yaşıyor. 

Milyonlarca insan açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. Günah değil mi bu insanlara? Yüzde 100'lerin üzerinde enflasyon var." ifadelerini kullandı.

Göçmen Politikaları ve Sığınmacı Sorunu

Göçmen politikalarına da değinen Mısırlıoğlu, "Ülkemizde farklı coğrafyalardan gelen milyonlarca mülteci-sığınmacı var. 

Gelenlerin büyük bir bölümünü Suriyeliler oluşturuyor. Toplam göçmen sayımız 10 milyonu aşmış durumda. 

Memleketimizi her konuda olduğu gibi dış politikada da bataklığa sürükleyen mevcut siyasi iktidarın icraatları sonucunda milyonlarca yasadışı göçmen sınırlarımızı adeta adeta delik deşik etmiş,

memleketimiz göç tanımına sığmayan bir istilaya uğramıştır, milletimizin de haklı olarak bu duruma dayanacak gücü ve sabrı kalmamıştır. 

Türkiye, kendi nüfus bütünlüğünü tehlikeye atacak düzeyde kalabalık toplulukları sınırları içinde barındırmak ve beslemek zorunda bırakılamaz. 

Türkiye hiçbir üçüncü ülkenin refahı uğruna kendi refahından mahrum edilemez. Türkiye açık ya da gizli anlaşmalar sonucunda kimsenin hendeği olamaz." dedi.

Başkan Mısırlıoğlu, yerel yönetim eleştirilerine de devam ederek, "Belediye Başkanlığı demek kocaman bir ilin vebali demektir. 

Ne yazık ki mevcut başkanımız bu vebalin farkında değil. Şeffaf olmayan işler, şaibeli durumlar, belediye ile ilgili açılan davalar... 

Ne kadar gayrimenkul ne kadar bedele satıldı? Belediyemiz İller Bankası’na şu an ne kadar borçlu? Belediye iş ortağı olan Yüntaş'a son 2 ay içinde ne kadar eleman alımı yapıldı? 

Otopark yapılacak denilip yıkılan yerler harabe olarak kaldı. Atıl vaziyette bırakılan binalar ve araziler şehir trafiğini rahatlatmayacak. 

Seçimi kazanmaya çalışırken otopark yapacağım, trafiği rahatlatacağım vaatlerinde bulunan Sayın Zeybek bu durumu nasıl açıklayacak acaba?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Son olarak, Başkan Mısırlıoğlu, "Gönül ister ki enflasyon, maaşımızı cebimize girmeden yemesin. Gönül ister ki gerçekten senede bir kez yapılan asgari ücret zammı işçiye emekçiye ilaç gibi gelsin. 

Ama nerde… Çıkacak zam kararını merakla bekliyoruz." diyerek açıklamalarını tamamladı.

#İYİParti #Afyonkarahisar #MuhammetMısırlıoğlu #Ekonomi #GöçPolitikaları #YerelYönetim #AsgariÜcret #Sığınmacılar 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °