Mısırlıoğlu'ndan Sert Tepki: 'Halkın Parasını Nasıl Çarçur Edildiğini Görüyoruz'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in teleferik projesine dair yapılan hatalı ihale ve yetersiz yönetim eleştirilerinde bulundu

Siyaset 23.01.2024 10:56:49 0
Mısırlıoğlu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in seçim vaatlerinden biri olan Teleferik projesi, Sayıştay raporuna göre yapılan 'hatalı ihale' nedeniyle sekteye uğradı. 

2022 yılı Sayıştay raporuna göre, 100 milyon TL'ye ihale edilen proje, bedelinin tamamının ihaleye yansıtılmadığı gerekçesiyle onayda bekliyor. 

Konuyla ilgili İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, işin bilinçsiz yöneticiler tarafından nasıl çarçur edildiğini belirterek sert eleştirilerde bulundu.

Mısırlıoğlu, "Sayıştay raporuna göre 100 milyon TL'ye ihale edilen teleferik projesi, işin tamamının bedeli ihaleye yansıtılmadığı gerekçesiyle onayda bekliyor. 

Bu kadar büyük bir projenin basit bir hata yüzünden sekteye uğraması, iş bilmez basiretsiz yöneticiler sayesinde halkın parasının nasıl çarçur edildiğini görüyoruz." dedi.

İYİ Parti İl Başkanı, yarım kalan işlerin maliyetinin yine halka ödetildiğini belirterek, "Yetki ayrı, yetkinlik ayrı bir şeydir. 

Ne yazık ki ülkemizde yetkin olmayan kişilere de yetki verildiği için kamu kaynakları çarçur edilmektedir. 

Projede işletmenin yıllık kira bedelinin 120 Bin TL olduğu belirtilmiş. Allah aşkına, böyle büyük bir tesisin yıllık kira bedelinin 120 Bin TL olması mümkün mü? 

Bu, saçma sapan bir sebeple harcanan emek ve paranın çöpe gitmesine neden oldu." şeklinde konuştu.

120 Bin TL olarak belirlenen yıllık kira bedelini eleştiren Mısırlıoğlu, "Sıradan bir ev kiralasanız yıllık 120 Bin TL tutar zaten. 

Yazılan proje okunmadan uygulamaya koyulmuş olacak ki böyle saçma sapan bir sebeple harcanan emek ve para çöp oldu." dedi.

AKP'nin özde değil, sözde siyaset yaptığını savunan Mısırlıoğlu, "Bu hadise sadece ilimizde değil, pek çok ilde vuku bulmuştur. 

Çünkü bunların yönetim anlayışı yaptım oldu şeklindedir. Ülke yönetiminin tüm kademelerinde yetkiyi ele aldıklarından bu ve buna benzer sıkıntıları bizler duymadan ört pas ediyorlardır. 

Yerel seçimler yaklaşıyor, verilen ve verilecek olan vaatlere dikkat edin. Hemşerilerim artık neyin yalan neyin gerçek olduğunun farkındadır. 

İnanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde sandık başına gidenler, kandırılmış olmanın verdiği hissiyatla oylarını kullanacaklardır." şeklinde konuştu.

#TeleferikProjesi #Afyonkarahisar #İYİParti #Mısırlıoğlu #BelediyeBaşkanı #Eleştiri #SayıştayRaporu


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °