Motorine Zam Yerine İndirim

Geçtiğimiz hafta motorin ve benzine yapılan zamların ardından, bu kez motorine indirim haberi geldi. Litre başına 1,21 TL'lik indirim beklentisi sektör temsilcilerini umutlandırdı.

Ekonomi 20.02.2024 11:59:36 0
Motorine Zam Yerine İndirim

Geçtiğimiz hafta motorin ve benzine yapılan zamların ardından, akaryakıt sektöründe bu kez indirim haberi yankılandı. 

Brent petrol fiyatlarının artışa geçmesi ve doların güçlenmesiyle birlikte pompaya yansıyan zamların ardından, motorine litre başına 1,21 TL'lik bir indirimin beklendiği bildirildi.

Dün benzine 1,79 TL zam gelirken, litre fiyatı 41 TL'nin üzerine çıkmıştı. Ancak, sektör temsilcilerinden gelen yeni haberler, motorin kullanıcılarını sevindirdi. 

20 Şubat Salı'yı 21 Şubat Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine indirim yapılması bekleniyor. Benzinde ise şu an için herhangi bir değişiklik beklenmiyor. 

Akaryakıt istasyonlarında ortalama litre fiyatı benzin için 41,99 TL, motorin için ise 45,17 TL olarak belirlenmiş durumda.

Motorine yapılan indirimin, tüketicileri biraz olsun rahatlatacağı ve akaryakıt harcamalarında bir azalma sağlayabileceği ifade edildi. 

Ancak, uluslararası piyasalardaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle fiyatların dalgalı seyretmeye devam edebileceği vurgulandı.

Sürücülerin, yakıt fiyatlarındaki değişiklikleri dikkatle takip etmeleri ve gerektiğinde yakıt tüketimlerini optimize etmek için önlemler almaları öneriliyor.

#Akaryakıt #Motorin #Benzin #Zam #İndirim #PetrolFiyatları #Dolar #Sektör


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Motorine Yerine İndirim
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °