MSB duyurdu: 150'den fazla terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeylerindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonlarında çok sayıda terör hedefinin imha edildiğini ve 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Gündem 9.10.2023 16:46:04 0
MSB duyurdu: 150

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerindeki terör hedeflerine karşı gerçekleştirilen etkili hava operasyonlarının başarısını duyurdu. 

Bakan Yaşar Güler, bakanlık resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu operasyonların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Güler, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"1-3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’ın kuzeyinde, 5-6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik, karadan ateş destek vasıtalarımızın da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları icra ettik. 

Başarıyla icra edilen bu operasyonlarda, terör örgütüne ait çok sayıda hedef ile örgütün yararlandığı gelir kaynakları ve tesis, tam isabetle imha edilirken 150’den fazla terörist de etkisiz hâle getirildi."

Operasyonların sonucunda terör örgütlerinin lojistik kaynaklarına ve üslerine yönelik ciddi darbeler vurulduğu belirtilirken, teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin bölgedeki güvenliği artırmaya katkı sağladığı ifade edildi.

#milli #savunma #bakan #hava #harekat #terörist #etkisiz #operasyon


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °