Müfredat sadeleşiyor: Yeni Müfredat 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde uygulanacak

Millî Eğitim Bakanlığının hazırlıklarını yürüttüğü yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde "okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul 5'inci ve lise 9'uncu sınıf"lardan itibaren kademeli şekilde uygulanacak

Gündem 3.11.2023 09:47:48 0
Müfredat sadeleşiyor: Yeni Müfredat 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde uygulanacak

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim kademelerinde tüm öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimini esas alan "bütüncül eğitim" yaklaşımını hedefleyen yeni bir müfredatın hazırlıklarını sürdürüyor. 

2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren kademeli olarak uygulanacak bu müfredat değişikliği, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla başlatıldı.

Müfredat değişikliği süreci, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili birimlerin katılımıyla yürütüldü. 

Akademisyenler, eğitim paydaşları, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin katıldığı geniş çaplı çalıştaylar düzenlendi. 

En sonuncusu "Bütüncül Eğitim: Türkiye Yüzyılı Modeli Öğretim Programları Geliştirme Çalıştayı" adıyla Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirilen çalıştayda, müfredatın amacı ve hedefleri tartışıldı.

Müfredat değişikliği süreci boyunca, eğitim paydaşlarından ve uzmanlardan gelen görüşler önemli bir rol oynadı. 

Değişiklikler, her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanlarının değerlendirmeleri sonucunda yapılacak. 

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren "okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıf"dan başlayarak kademeli olarak uygulanacak. 

Bakan Yusuf Tekin, değişikliklerin öğrencilere gereksiz bilgi yüklemesi yapmayacağını ve derslerin sadeleştirileceğini belirtti. 

İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konuların sadeleştirilmesi, öğrencilerin daha verimli bir eğitim almasını hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, bu müfredat değişikliği ile Türkiye'nin eğitim sistemini yenileyerek daha çağdaş ve etkili bir eğitim modeli oluşturmayı amaçlıyor.

#Eğitim #MüfredatDeğişikliği #OkulÖncesi #İlkokul #Ortaokul #Lise #BütüncülEğitim #EğitimReformları #YeniMüfredat #2024EğitimÖğretim


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °