Öğrencilere, Teknolojik Desteğin Başvuru Şartları Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yükseköğretimde okuyan öğrencilere sağlanacak teknolojik cihaz ve internet desteğine dair başvuru şartlarını ve değerlendirme sürecini belirledi

Gündem 14.11.2023 10:14:58 0
Öğrencilere, Teknolojik Desteğin Başvuru Şartları Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yükseköğretimde okuyan öğrencilere teknolojik cihaz ve internet desteği sağlayacak. 

Açık öğretim programları dışındaki üniversite öğrencilerine, masaüstü bilgisayar, tablet veya cep telefonu desteği verilmesi kararlaştırıldı. 

Detaylar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan "Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ" ile netleşti.

Buna göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrencilere destek olarak cep telefonunun satış bedelinin yüzde 44,44'ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sını karşılayacak.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden yapılacak. Öğrenciler, bir defaya mahsus bu hizmetten yararlanabilecekler. 

Başvuru şartları arasında, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, cihazın vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 liradan az olması gibi kriterler bulunuyor. 

Ayrıca, cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasını içermesi, banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması da gerekmektedir.

İnternet Desteği:

İnternet desteği ise bir hatla sınırlı olacak. Öğrencilere iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB, yılda toplamda 120 GB internet verilecek. 

Ancak kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilmeyecek. Öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması durumunda destek sonlandırılacak.

Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

#Yükseköğretim #TeknolojiDesteği #ÖğrenciDestek #Eğitim #GençlikveSporBakanlığı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °