Okul Aile Birliği Başkanı, Eğitim Sendikası Başkanının İddialarını Yalanladı

Afyonkarahisar'da yaşanan kıyafet hakkındaki tartışmada, Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı, Eğitim Bir Sen Şube Başkanının açıklamalarını reddediyor.

Gündem 2.11.2023 17:22:13 0
Okul Aile Birliği Başkanı, Eğitim Sendikası Başkanının İddialarını Yalanladı

Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Gamze Demir, yardımcısı Kadir Karaağaç’la Afyonşehir’e yaptığı açıklamada, olayla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın, 

“Törende giyeceği kıyafeti dahi öğretmenimizin duyarlılığı ile okul aile birliği/sınıf annesince temin edilen evladımızla öğretmenimizin muhabbeti, aleyhte cümle kuranların yüzünü kızartacak türden bir fedakarlık, bir ilgi örneğidir” demesini yalanladı. 

Demir, “Kıyafete dair ödenek okul aile birliği tarafından yapılmadı” dedi.

OLAYA KİMSE KAYITSIZ KALAMAZDI

Afyonşehir’e özel açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Gamze Demir, “Olayın içeriğine ayrıntısına detayına hakim değilim. 

O gün benim kızım da gösterideydi bizde oradaydık. Hani dikkatimizi çeken bir unsur olmadı. Beklide o kalabalığın heyecanı içeriğini bilmiyorum. 

Olsa tüm öğretmenlerle birlikte bizde müdahale ederdik. Asla orada kimsenin kayıtsız şartsız kalabileceğini düşünmüyorum. 

Herhangi bir taraflı tarafsız yandayız diye açıklama yapmadık hiçbir şey söylemedik bekliyoruz” ifadesini kullandı.

OKUL AİLE BİRLİĞİ HİÇBİR ÖDENEK SAĞLAMADI

Demir, Arslan’ın yaptığı açıklamayla ilgili olarak ise şu yanıtı verdi: “Okul aile birliği olarak (Kadir Bey de burada) herhangi bir ödeme yapılmadı. 

Bu net. Sınıf annemiz belki sınıfta toplamıştır hiçbir bilgimiz yok. Bizden böyle bir talep olmadı. Olmadığı için okul aile birliği hiçbir ödenek sağlamadı.  

Kıyafete dair ödenek okul aile birliği tarafından yapılmadı. Okul aile birliği zaten okulun ihtiyaçlarında bağış kapsamında topladığı ödenekle okulun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüyüz. 

Oraya aldığımız çiviyi de reklam yapmıyoruz. Bireysel olarak kullanabilir miydi bilmiyorum.”  

DİLEK ARSLAN’I YALANLAMIŞTI

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, öğrenci M.E.D.’nin kıyafetinin okul tarafından alındığını ileri sürmüş, öğrencinin babası Hakan Dilek ise Arslan’ı yalanlamış, ödemeyi kendilerinin yaptığına dair dekontu paylaşmıştı. Afyonşehir (Özel)

#Afyonkarahisar #Eğitim #OkulAileBirliği #MustafaArslan


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °