Olgun: 'Kiraz’a dadanan farelerden haberiniz var mı?'

Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Sultandağı bölgesinde Kiraz bahçelerinde ağaçlara zarar veren fare olayı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi

Siyaset 1.03.2024 13:32:12 0
Olgun:

Yöre insanından Sultandağı bölgesinde 50 bin civarında Kiraz ağacının fareler nedeniyle hasar gördüğünü bulunduğunu öğrendiğini hatırlatan Milletvekili Olgun, bu konuda bakanlığın bilgisinin olup olmadığını ve bakanlık tarafından yazılı veya sözlü bir bildirim yapılıp yapılmadığını sordu.

Milletvekili Olgun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya; Bakanlığınız bölgedeki fare olayından haberdar mıdır? Haberdar ise herhangi bir acil eylem planı hazırlanmış mıdır?

Hazırlanmış ise ne gibi çalışmalar acil eylem planı içerisinde yer alacaktır? Bakanlığınız tarafından bölgede hasar tespiti yapılacak mıdır? Kiraz üreticisine meydana gelen hasar nedeniyle fidan desteği sağlanacak mıdır? sorularını yöneltti.

Sultandağı bölgesinde yıllık 40 bin tonluk Kiraz üretimi yapıldığını hatırlatan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, üretimi yapılan kirazın yüzde 60’ının ise ihracat yapıldığını söyledi.

Bölge insanının her türlü sıkıntısıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Milletvekili Olgun; “Kiraz biterse Sultandağı da biter. Buna hiç kimsenin duyarsız kalmaya hakkı yoktur. 

Daha önce de kiraz üreticimizin sorunlarını dile getirmiştik. Sultandağı bölgesinin yolunu bilmeyen bazı milletvekilleri bizim sayemizde ilçenin yolunu öğrenmişti. 

Ben bölgenin bir çocuğu olarak kiraz üreticisinin neler çektiğini yakından biliyorum. Yılın her günü 24 saat bölge insanının emrindeyim. 

Son günlerde bölgede görülen fare sorununun da sonuna kadar takipçisi olacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. 

#Sultandağı #KirazÜretimi #İhracat #MilletvekiliHakanŞerefOlgun #İYİParti #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °