Olgun: "Mühimmat Patlaması Olayı Karanlıkta Kaldı"

Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetleri döneminde yaşanan birçok olayın aydınlatılmadığını belirterek, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat patlaması olayının üzeri kapatıldı dedi

Gündem 4.09.2023 15:56:33 0
Olgun:

Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetleri döneminde yaşanan birçok olayın aydınlatılmadığını belirterek, özellikle Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat patlaması olayının üzerinin kapatıldığını söyledi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetleri döneminde yaşanan çeşitli olayların aydınlatılmadığını ve örtbas edildiğini belirtti. 

Özellikle 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen mühimmat patlamasının üzerinin örtüldüğünü vurguladı.

Milletvekili Olgun, patlamada 25 askerin şehit olduğunu ve şehit ailelerinin büyük bir acı yaşadığını ifade ederek, olayın detaylarının halktan saklandığını ve gerçek bilgilerin gizlendiğini dile getirdi.

Olgun, hükümetin olayı kapatma ve gerçekleri gizleme eğiliminde olduğunu söyledi.

Hakan Şeref Olgun, açıklamasında, "11 yıl önce Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bir patlama meydana geldi. 

Burada 25 askerimiz şehit oldu. Şehit aileleri perişan oldu. 

Bugüne kadar konuyla ilgili sağlıklı bir açıklama yapılmadığı gibi gerçek bilgiler de Sümen altı edildi. 

Aman kimse bilmesin, aman bizim hatamızı kimse görmesin zihniyeti, patlamayla ilgili gerçekleri de saklamaktan geri kalmadı. 

Halkımızın her konuda doğru bilgileri alma hakkına sahiptir" dedi.

Ayrıca, kamuoyunu sakinleştirmeye yönelik yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu ve gerçeklerin başka olaylarda olduğu gibi bu olayda da saklandığını belirten Olgun, olayın takipçisi olduklarını ve gerçeklerin bir gün mutlaka açığa çıkacağını vurguladı.

Milletvekili Hakan Şeref Olgun'un açıklamalarına göre, 5 Eylül 2012 tarihindeki mühimmat patlaması olayı hükümet tarafından karanlıkta bırakılmış ve gerçekler gizlenmiştir. 

Olgun, şehitlerin anısına saygı göstererek, bu tür olayların aydınlatılması gerektiğini ve kamuoyunun doğru bilgiye sahip olma hakkını savunmaktadır.

#Afyonkarahisar #Patlama #Depo #Mühimmat


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °