Olgun; Türk halkı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Olgun, Ankara'da tutuklu gazetecilere destek vermek amacıyla yaptığı basın açıklamasında, Türk Milleti'nin kuruluş değerlerine olan bağlılığını vurguladı

Siyaset 3.01.2024 14:07:20 0
Olgun; Türk halkı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Ankara-Sıhhiye Adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, 

Türk Milleti'nin değerlerinden asla vazgeçmeyeceğini belirtti. Tutuklu gazetecilere destek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında Olgun, yaşanan hukuk garabetine dikkat çekti.

Olgun, İYİ Parti olarak yargılanan gazetecilere destek verdiklerini ve yaşanan sürecin hukuktan uzak olduğunu ifade etti. 

Özellikle tutuklu gazetecilere yönelik yapılan muameleleri eleştiren Olgun, adaletin sağlıklı bir şekilde işlemediğini belirtti.

Basın açıklamasında şunları dile getiren Milletvekili Olgun, "Gözaltı kararları, medya organlarına önceden sızdırılarak hukukun nasıl işlediğini gösteriyor. 

Milliyetçilik ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan arkadaşlarımızın yargılanmalarında adil bir süreç işletilmedi. 

Türk Milliyetçiliği ve Cumhuriyet değerlerine sadık kalan vatandaşlarımız hedef alınmaktadır. 

Yaşananlar, hukuk dışı uygulamalara ve Türk Milleti'nin ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesine işaret etmektedir." şeklinde konuştu.

Olgun, ayrıca tutuklu gazetecilere yönelik açıkça işkence uygulandığını ve insan haklarına aykırı muamelelerin yaşandığını belirterek, bu durumu kabul etmediklerini vurguladı.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Ali Demir, Toplumsal Politikalar Başkanı Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel ve Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Kadriye Ünler'in de katılım gösterdiği basın açıklamasının ardından, İYİ Parti heyeti adliyeye geçerek gazetecilerin duruşmalarına katıldı.

#İYİParti #Hukuk #Gazetecilik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °