Olgun: “Veliler için yeni bir sıkıntılı dönem başlıyor”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Gündem 10.09.2023 12:58:46 0
Olgun: “Veliler için yeni bir sıkıntılı dönem başlıyor”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha buruk başlıyoruz” dedi.

Olgun, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, eğitim camiasına yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Eğitim ve öğretimin yaşam hakkı gibi herkesin hakkı olduğunu ifade eden Milletvekili Olgun, ülke geleceğinin de iyi bir eğitim almış genç nesillere bağlı olduğunu söyledi.

Milletvekili Olgun; “Araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek başlıca görevimiz olmalıdır. 

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda en önemli basamağın nitelikli bir eğitim olduğu unutulmamalıdır. 

Eğitim herkesin hakkıdır. Eğitim alanındaki maddi ve manevi engellerin kaldırılarak, eğitime ücretsiz bir ulaşım sağlanması gerekir. 

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’, sözünden yola çıkarak öğretmenlerimizin de eğitim alanındaki önemini bir kez daha vurgulamak ve altını çizmek isterim.

Umarım bu yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerimizin refah düzeyi yükseltilir ve kimseye muhtaç hale getirilmezler” dedi.

Özellikle son bir yılda yaşanan yüksek enflasyonun TÜİK aracılığı ile düşük gösterme çabalarının da bir sonuç vermediğini ifade eden İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, veliler için yeni bir sıkıntılı dönemin başladığını söyledi.

Kırtasiye malzemelerinin geçtiğimiz yıla oranlar yüzde 320 civarında bir artış gösterdiğini hatırlatan Milletvekili Olgun, okul formaları ve ayakkabı fiyatlarının ise en az 2-3 kat artış gösterdiğine dikkat çekti.

Olgun; “Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte velilerimizin yeni bir sıkıntılı dönemi başlıyor. 

Bir taraftan geçim sıkıntıları diğer yandan aldıkları ücretlerin her geçen gün erimesi nedeniyle zor durumda olan vatandaşlarımızı şimdi de okul telaşı sardı. 

Kırtasiye ve okul malzemelerindeki fiyat artışı yetmiyormuş gibi okul kayıtlarında alınan sözde bağışlar da insanlarımızı çileden çıkarır hale getirmiştir. 

Vatandaşlarımızın bu zor durumlarında bile alay edercesine hayat pahalılığı ile ilgili ‘sorun ekonomik değil psikolojik’ demek insanın aklıyla alay etmektir. 

Hükümetin biran önce kendine gelerek halkımızın refah düzeyini artırması ve bu yolda biran önce önlemler alması gerekmektedir. 

Değilse ‘yapıyoruz’, ‘ediyoruz’, ‘uçuyoruz’, ‘kaçıyoruz’ demekle bir yere varılamayacağını bu halk çok iyi biliyor” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının özellikle taşımalı eğitim öğrencilerine ayrı bir sıkıntı getirdiğine dikkat çeken Milletvekili Olgun; “Biran önce taşımalı eğitimden vazgeçilerek, köy okulları açılmalıdır” dedi.

Köy okullarındaki öğretmenlerin sadece çocuklara eğitim vermediğini vurgulayan Milletvekili Olgun, köylülerin her kesim insanına rehberlik eden öğretmenlerin köy okullarının kapatılarak halkın da cahil bırakılmasının hedeflendiğinin altını çizdi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Taşımalı eğitim sevdasından biran önce vazgeçilerek köy okulları açılmalıdır. 

Taşımalarda meydana gelen sıkıntılar bir yana köylüler de cahil bırakılmak isteniyor. 

Köy öğretmenleri sadece öğrencilere eğitim vermiyor aynı zamanda köylülerin her türlü sıkıntısında da onlara rehberlik etmektedir. 

Köylerde Türk Bayrağı’nın dalgalandığı tek yer okullardır. Milliyetçilikten söz edenler, milli değerlerden bahsedenler ne yazık ki Türk Bayrağını köylerimizden kaldırdı.

Bunun da takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Olgun, bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ederek, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

#Afyonkarahisar #Eğitim #Öğretim #Yenidönem #Öğrenci


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °