Olgun, 'Yerel basına köstek değil, destek olmak gerekiyor'

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Gündem 9.01.2024 11:35:52 0
Olgun,

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında gazetecilerin tutuklanmasının demokrasiye zarar verdiğini belirtti. 

Olgun, gazeteciliğin tutukluluk nedeni olmaması ve gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde her geçen yıl, gazetecilere saldırı, tehdit ve haksız tutukluluklarda demokrasiyi tehdit eden endişe verici bir artışa tanık oluyoruz. 

Hükümeti eleştirel yayınlar yapan basın kuruluşlarının yayınlarının durdurulması, gazetecilerin tutuklanması yine demokrasi açısından en ağır sorunlar arasında yer alıyor. 

Yargı sisteminin gazetecileri baskı altına almak ve sindirmek için kötüye kullanılması yurttaşların habere erişimini de engelliyor. 

Gazetecilerin Anayasal bir hak olan basın özgürlüğünün yok sayılıyor. Gazetecilik tutukluluk nedeni olmamalıdır. 

Gazeteciler tutuksuz yargılanmalıdır. Tutuklu bulunan gazeteciler derhal salıverilmelidir."

Olgun, yerel basının ekonomik zorluklarına da dikkat çekerek, Anadolu'da televizyon kanalları ve gazete/internet sitelerinin baskı altında tutulduğunu ifade etti. 

Kâğıt maliyetlerindeki artışın yerel basını olumsuz etkilediğine değinen Olgun, yerel basının reklam gelirlerindeki düşüşle mücadele ettiğini ve personel sorunları yaşadığını dile getirdi.

Olgun, mesajında gazetecilerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek şu konulara değindi:

- Yerel basında düşük maaşlar ve çalışma şartları: Gazeteciler çok düşük maaşlarla çalışmakta ve temel haklardan yoksun bir şekilde görev yapmaktadır.

- Çalışma temposu ve rekabet ortamı: Gazeteciler, yoğun iş temposu ve rekabet nedeniyle zorlu bir çalışma ortamında bulunmaktadır.

- Yerel basının ekonomik zorlukları: Anadolu'da yerel basının reklam gelirlerinde yaşanan düşüş ve kâğıt maliyetlerindeki artış, gazetecilerin çalışma şartlarını olumsuz etkilemektedir.

Olgun, mesajının sonunda AK Parti hükümetine seslenerek, yerel basını desteklemeleri ve vergi indirimleri gibi önlemlerle ekonomik yükleri azaltmaları çağrısında bulundu. 

Olgun, yerel basının olmamasının, yaygın basının da olmaması anlamına geldiğini vurgulayarak, yerel basının güçlenmesi için desteklenmesi gerektiğini belirtti.

#HakanŞerefOlgun #İYİParti #Gazetecilik #BasınÖzgürlüğü #YerelBasın


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °