ÖSYM Duyurdu: YKS Ek Tercih Süreci Başladı

Öğrencilerin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme süreci başladı. ÖSYM, "2023 Ek Yerleştirme Kılavuzu" ile boş kontenjanları açıkladı

Gündem 11.09.2023 15:52:19 0
ÖSYM Duyurdu: YKS Ek Tercih Süreci Başladı

Öğrencilerin üniversite tercih süreci, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından başlatıldı. 

ÖSYM tarafından yayımlanan açıklamada, "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır." denildi.

YKS ek yerleştirme tercihleri, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Adaylar, tercihlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı: "2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 

Bu Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. 

Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuz'u dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir. 

Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır."

ÖSYM tarafından duyurulan YKS ek yerleştirme süreci, 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yerleşmek isteyen öğrenciler için önemli bir adım olarak başladı. 

Adaylar, tercihlerini 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında belirleyerek üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşma fırsatını elde edecekler.

EK YERLEŞTİRME KILAVUZUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

#Afyonkarahisar #ÖSYM #EkYerleştirme #Tercih #Kılavuz


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: ösym duyurdu: yks ek tercih süreci başladı
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °